"Merion doživljava ovacije u Dalasu"
"Merion doživljava ovacije u Dalasu"

Matriks se vratio u Dalas: Veličanstven doček Mavsa za nekadašnjeg šampiona! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 12.03.15. | 13:12

Predsednik Maveriksa Mark Kjuban ukazao je veliku čast Šonu Merionu koji se vratio u Teksas u dresu Klivlend Kavalirsa

Merion doživljava ovacije u Dalasu

Veliki povratak Matriksa u Amerikan Erlajns centar! Legendarni veteran Šon Merion verovatno je poslednji put kao igrač nastupio u svom Dalasu u kojem je proveo pet godina i sa kojim se okitio jedinim šampionskim prstenom u karijeri, a uprava Maveriksa na čelu sa Markom Kjubanom priredila je veličanstven doček 37 – godišnjem Matriksu koji je pozdravljen ovacijama sa tribina što je on znao da ceni.

Izabrane vesti

Klivlend je u noći između utorka i srede gostovao u Dalasu gde je ostvario ubedljivu pobedu, ali ono što je doživeo Šon Merion ne može da se poredi ni sa jednim trijumfom u karijeri. Čovek koji je pet godina nosio dres teksaškog kluba sa kojim je osvojio i titulu 2011. godine, vratio se u svoj grad gde mu je ukazana velika čast pred početak meča. Na ogromnom video bimu išle su upečatljive scene iz tog perioda sa sve „posvetom“ u vidu motiva iz popularnog filma Matriks, po kojem je Merion i dobio nadimak.

On je to znao da ceni, te se na svom zvaničnom Tviter nalogu zahvalio svima u Dalasu i posebno vlasniku Marku Kjubanu zbog toga što su učinili da se oseti zaista posebno.

Iskustvo iz Dalasa ostaće verovatno najbolje u njegovoj karijeri koja se polako bliži kraju. Velika je šansa da se ona ovog leta okonča u Klivlendu, te je sva prilika da je ovo bio poslednji dolazak Meriona u Amerikan Erlajns centar u ulozi aktivnog igrača.
„Mislim da je došlo vreme. Imao sam divnu karijeru, čoveče. Još uvek nije gotovo, ali milsim da je pravo vreme. Ne mogu da igram doveka. Pre ili kasnije, dođeš do kraja i mislim da mi telo poručuje da bi trebalo da okačim patike o klin“, rekao je Šon nedavno za ESPN.

Matriks

Šon Merion će uskoro otići, ali ga u Dalasu još dugo niko neće zaboraviti...

(FOTO: Action Images, Instagram/ Printscreen)


tagovi

Šon MerionNBA ligaMark KjubanDalas Maveriks

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara