Mejer odbio novi ugovor i ide na leto! Šalke je fenomen... (GRAFIKA)

Vreme čitanja: 3min | uto. 27.02.18. | 18:50

Klub iz Gelzenkirhena ostao bez obeštećenja za ceo tim igrača, plus rezerve...

Tek nešto više od mesec dana prošlo je od trenutka kada je Leon Gorecka presavio tabak i odlučio da potpiše predugovor sa Bajernom, što su navijači Šalkea videli kao izdajnički potez. Još se vrlo emotivne pristalice kluba iz Gelzenkirhena nisu dovoljno oporavile od novog velikog gubitka, a već će morati da prihvate realnost kakva jeste - Šalke će na leto ostati bez još jednog svog bisera - Maksa Mejera!

Kako Bild javlja pod vinjetom "ekskluzivno" - Mejer je odbio da potpiše novi višegodišnji ugovor sa Šalkeom vredan 5.700.000 evra po sezoni i tako alarmirao klubove širom Evrope. Od Bajerna i Barselone, do Totenhema, Arsenala i Liverpula! 

Izabrane vesti

Uprkos tome što je bio jedan od glavnih igrača u timu Domenika Tedeska ove sezone, Mejer je izabrao da okrene novi list u karijeri, što je u očima nemačke javnosti viđeno kao osveta zbog toga što ga je klub posle inicijalnih razgovora u maju prošle godine skrajnuo kako bi pokušao da obezbedi potpis Leona Gorecke. Kako je Gorecka već dogovorio prelazak u Bajern, uprava Šalkea gotovo histerično je krenula u pregovore sa Mejerom. Jedan od najboljih mladih vezista Nemačke izabrao je drugačiji put.
„Agenti Maksa Mejera dobili su ponudu novog ugovora još 12. januara i rok za odgovor bio je 15. februar. Oni su nas poslednjeg dana tog roka obavestili putem mejla da Mejer neće prihvatiti novi ugovor zbog navedenog ograničenja“, obavestio je javnost generalni direktor Šalkea Kristijan Hajdel, koji je tokom januara govorio da će Mejer sigurno ostati na Feltins Areni i posle 31. avgusta. 

Mejerova odluka da ne produži ugovor s matičnim klubom, u kojem je gotovo deset godina, dolazi samo kao još jedan žestok šamar za Šalke koji polako izrasta u svetski fenomen. Samo na leto Šalke će ostati bez dvojice najboljih igrača i garantovanih bar 100.000.000 evra! Ne treba zaboraviti da je Totenhem juna 2016. godine za Mejera nudili prvo 30.000.000, do kraja istog prelaznog roka i preko 44.000.000 evra. Prošlog leta Totenhem je poslao ček na 20.000.000 evra, što je Šalke ponovo glatko odbio. Sve u nadi da će Mejer ipak žvrljnuti novi ugovor i tako dodatno uvećati svoju vrednost. 

Gorecka i Mejer samo su predvodnici liste igrača koji su Šalke napustili bez obeštećenja! Prošlog leta isto je učinio Sead Kolašinac, a s njim su otišli još i Denis Aogo, Erik Maksim Čupo Moting, Acuto Učida i Klas Jan Huntelar! Godinu pre toga Šalke je ostao bez Romana Nojštatera i Žoela Matipa, a ranijih sezona istim putem išli su i Kevin Princ Boateng, Kevin Kuranji, Kristijan Fuhs, Felipe Santana, Timo Hildebrand, Kristof Mecelder... A ne treba zaboraviti ni da je Šalke za jako male sume novca ostajao bez igrača kao što su Ivan Rakitić (Sevilja - 2.500.000 evra), Mesut Ozil (Verder - 5.000.000 evra) Benedikt Hevedes (pozajmica u Juventus - 3.500.000 evra), Kirjakos Papadopulos (Bajer Leverkuzen - 6.500.000 evra)... Mada, treba biti iskren i dodati da Rakitić i Ozil u vreme odlaska nisu bili ni blizu igrača kakvi su danas, ali su važili za vrlo talentovane momke. 

U poslednjoj deceniji iz kluba je otišlo više od celog jednog tima igrača, zbog čega smo pokušali da sastavimo celu startnu postavu, zajedno sa igračima na klupi. Kako vam se čini?

Tim „bez obeštećenja“: Hildebrand - Učida, Nojštater, Matip, Kolašinac - Sem, Mejer, Gorecka, Boateng, Čupo Moting - Huntelar.
Na klupi: Timon Velenrojter, Fuhs, Aodo, Santana, Barneta, Kuranji.

Foto: Shutterstock


tagovi

Maks Majer

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara