"Vladimir Đokić"
"Vladimir Đokić"

Metalac ostao bez trenera: Đokić podneo ostavku!

Vreme čitanja: 2min | sre. 07.10.15. | 21:31

Mladi stručnjak napustio klupu ekipe iz Valjeva

Vladimir Đokić

Vladimir Đokić više nije trener valjevskog Metalca. Mladi košarkaški stručnjak podneo je ostavku nakon večerašnjeg ubedljivog poraza od Igokee (56:74).

Izabrane vesti

Đokić je na klupi Metalca bio od marta 2014. godine, a prošle sezone je sa klubom iz Valjeva osvojio odličnu šestu poziciju u ligaškom delu sezone, a kasnije u Superligi bio treći na tabeli i igrao polufinale plej-ofa sa Partizanom.

Ipak, ekipa novu sezonu nije započela na pravi način, u prva tri kola savladan je samo Partizan u Valjevu, dok su onda usledili ubedljivi porazi od MZT-a i Igokee, pa se 44-godišnji strateg odlučio da presavije tabak i podnese neopozivu ostavku.
"
Imam svoj moral i dostojanstvo, svestan sam očajne, bedne igre, svestan sam ponašanja svojih igrača na večerašnjoj i na utakmici u Skoplju i moralna obaveza svakog pravog čoveka i trenera u ovakvoj situaciji je da podnese ostavku. Od večeras više nisam trener Metalca'', rekao je Ðokić posle utakmice u Valjevu.

On je naveo da je u trenerskoj karijeri imao uspeha gde god je radio, a da je vrhunac bilo letošnje prvenstvo Evrope za mlade košarkaše na kojem je repezentaciju Srbije vodio do osvajanja titule.
"Sigurno nisam poleteo, ali nisam ni video neke stvari i nisam odreagovao kako je trebalo u svojoj ekipi, svom klubu u svom gradu. Čovek definitivno ne ceni ono što ima dok ga ne izgubi. Imao sam ekipu koja je bila šesta u regionalnoj ligi, igrali smo najlepšu košarku u ligi i ođednom sam hteo da promenim neke igrače. To je bila takva budalaština i kiks s moje strane, javno priznajem. Napravio sam promašaj koji ne može da se oprosti", emotivno je zaključio Ðokić.

U 4. kolu ABA lige Metalac već u subotu gostuje ekipi Sutjeske u Nikšiću.

(FOTO: MN press)


tagovi

Vladimir ĐokićMetalac ValjevoJadranska liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara