Detalj sa meča u Gornjem Milanovcu
Detalj sa meča u Gornjem Milanovcu

Metalac prekinuo crnu seriju, Sloboda klizi ka Srpskoj ligi

Vreme čitanja: 2min | sre. 27.03.19. | 19:53

Bez iznenađenja na zatvaranju 29. kola Prve lige Srbije

Dočekali su i navijači Metalca konačno malo radosti u finišu regularnog dela Prve lige Srbije. Njihovi puleni zabeležili su minimalni trijumf protiv Sinđelića od 1:0 i tako prekinuli seriju od četiri utakmice bez pobede koja je uticala da skliznu na tabeli u proteklih nekoliko nedelja.

Sve vredno pomena na Stadionu kraj Despotovice viđeno je u drugom poluvremenu, a trijumf ekipi iz Gornjeg Milanovca doneo je Stefan Ilić u 62. minutu. Posle kornera sa desne strane koji je izveo Krstić, zlatni Orlić sa Novog Zelanda bio je najviši u skoku i uspeo je da matira golmana gostiju Trkulju za 1:0.

Izabrane vesti

Imali su domaći fudbaleri priliku i za ubedljiviji trijumf, ali je Aleksandar Ješić promnašio najstrožu kaznu u 65. minutu. Odlično mu je pročitao šut gostujući golman. Ovom pobedom Metalac je stigao do četvrtog mesta koje deli sa kragujevačkim Radničkim, dok će Sinđeliću u poslednjem kolu biti dovoljan i bod protiv OFK Žarkova da obezbedi plasman u plej-of.

U drugom okršaju večernjeg termina u Užicu, Inđija je kao gost nadigrala Slobodu i savladala je sa 2:0. Gosti su bili bolji, a poveli su na vreme zahvaljujući tamnoputom Adari Bađiju koji je već u trećem minutu zakucao loptu pod prečku domaćina za brzo vođstvo.

Propustili su Sremci i dve lepe prilike da povećaju prednost u finišu prvog dela kada je Dimitrijević pogodio stativu, a Bađi zamalo tukao pored gola, ali su tačku na utakmicu stavili u 82. minutu posle prekršaja i najstrože kazne koju je u pogodak pretvorio Ivan Rogač. Siguran i zaslužen trijumf Inđijaca koji drže treću poziciju, dok je Sloboda uprkos naporima na sigurnom putu za Srpsku ligu.

SRBIJA 2 - 29. kolo:

Sreda
OFK Žarkovo - Budućnost Dobanovci 0:0

Javor - Zlatibor Čajetina 2:1 (1:1)
/Đerić 14, Cvetković 90 - Miličić 8. penal/

OFK Bečej - Novi Pazar 3:0 (1:0)
/Stanojev 17, Avdić 67, 90/

Teleoptik - Borac 3:1 (2:0)
/Guzina 5, Babović 26, Kokir 54. penal - Fićović 75/

Trajal - Radnički Kragujevac 2:0 (0:0)
/Kilibarda 74, Vesić 90/

TSC Bačka Topola - Bežanija 4:1 (1:0)
/Tomanović 35, Ponjević 61, Milićević 76, Silađi 89 - Milošević 53/

Metalac - Sinđelić 1:0 (0:0)
/Ilić 62/

Sloboda Užice - Inđija 0:2 (0:1)
/Bađi 3, Rogač 82. penal/


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara