"Bilan"
"Bilan"

Metalac samo preznojio Cedevitu: Zagrepčani ne daju drugo mesto

Vreme čitanja: 1min | ned. 14.02.16. | 20:51

Miro Bilan sa 20 poena predvodio ekipu Veljka Mršića na putu ka 18 trijumfu u sezoni - 77:63

Bilan

Metalac je pretio tri i po četvrtine, u nekoliko navrata spuštao razliku na šest-sedam poena, ali ništa više od časinog poraza u zagrebačkom Domu sportova nije mogao da izvuče - 77:63 (22:14, 17:17, 18:16, 20:16).

Izabrane vesti

Ipak, izabranici Vladimira Đokića hrabro su se suprostavili evroligaškom sastavu Veljka Mršića, na kojem je ipak primetno da je došlo do fizičkog i emotivnog pražnjenja, što bi možda moglo i da ga košta u najvažnijem delu sezone.

Metalac je loše otvorio meč, već u sedmom minutu je imao dvocifren zaostatak (17:7), pa je tako gotovo čitavu utakmicu bio prinuđen da juri prednost rivala, ali nije uspeo da je sustigne.

Kao po navici, najefikasniji i najzapaženiji u pobedničkom sastavu bio je Miro Bilan, koji je ubacio 20 poena u koš ekipe iz Valjeva, ali i zabeležio ukupno 12 skokova. Njemu je u ovom trijumfu značajno pomogao Džejkob Pulen sa 17 postignutih poena. Najefikasniji igrač meča bio je Nikola Jevtović, koji je postigao 24 poena i zabeležio osam skokova, a dvocifren u gostujućem timu bio je još samo Todorović, koji je ubacio 12 poena u koš rivala.

Cedevita je tako uspela da sačuva drugo mesto i nakon 24. kola ABA lige, ali će već u narednom kolu imati izuzetno težak zadatak pošto gostuje razigranom Partizanu u Pioniru. Metalac šansu da razreši svaku dilemu po pitanju opstanka ima u narednom kolu kada na svom terenu dočekuje već obezbeđenu Olimpiju.

(FOTO: MN press)


tagovi

Vladimir ĐokićMiro BilanJadranska liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara