""
""

Midtjilandovo čudo od deteta šokiralo Čehe na otvaranju Evropskog prvenstva! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 17.06.15. | 20:01

Tamnoputi Pione Sisto doneo mladoj selekciji Danske sva tri boda na startu takmičenja posle preokreta njegove selekcije - 1:2

Ima svega 20 godina, najbolji je igrač danske lige i već ga jure Barselona, Juventus i Arsenal, večeras je u Pragu pogakazao i zbog čega je to tako. Supertalentovani napadač Midtjilanda Pione Sisto bio je strelac odlučujućeg pogotka mlade selekcije Danske na otvaranju Evropskog prvenstva u Češkoj, kojim je njegova selekcija došla do tri izuzetno važna boda i uzela dobar zamah pred nastavak borbe u grupi A - 1:2 (1:0).

Izabrane vesti

Danci su tokom kompletnog toka meča bili bolji rival, ali su u par navrata tokom prvih 45 minuta na mahove igrali prilično neoprezno, što im se i osvetilo. Pjer Emil Hejbjerg i Jonas Knudsen u 35. minutu dozvolili su desnom beku domaćina Pavelu Kaderabeku da se prošeta po desnoj aut liniji, uđe u sredinu, a onda odličnim udarcem levom nogom matira nemoćnog Jakoba Buska.

Kada su videli da je vrag odneo šalu, izabranici Jesa Turpa zaigrali su daleko ozbiljnije i znatno ozbiljnijim pristupom u nastavku uspeli da dođu do preokreta.

Prvo je u 56. minutu štoper Verdera Janik Vestergard izjednačio rezultat na 1:1, a nakon toga je domaćin bio u potpunosti potisnut na svoju polovinu. Dancima se takva igra isplatila šest minuta pre kraja meča, kada je rezervista Sisto, koji je zamenio neprimetnu zvezdu tima Viktora Fišera u 57. minutu, lukavim udarcem spoljnim delom kopačke savladao Tomasa Koubeka i doneo radost bučnijem delu publike na Eden Areni.

Drugi meč prvog kola grupe A između Srbije i Nemačke igra se od 20.45.

(FOTO: Action images)


tagovi

reprezentativni fudbalPione SistoEvropsko prvenstvo U 21Evropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara