""
""

Mihajlović: Sigurno se vraćam u Italiju, ali trenutno sam selektor Srbije i ponosan zbog toga!

Vreme čitanja: 2min | pet. 11.10.13. | 21:20

"Ne razmišljam o bilo čemu drugom", poručio je Mihajlović

Selektor reprezentacije Srbije Siniša Mihajlović rekao je posle prijateljske utakmice sa Japanom da mu je drago da je izborena pobeda u meču na kojem se Dejan Stanković opraštao od državnog tima.
"Čast je i meni i igračima što smo prisustvovali tom događaju, jer se zna kakvi su Dejanovi ljudski i igrački kvaliteti. Što se utakmice tiče, Japan je prva reprezentacija koja je uz domaćina obezbedila plasman na svetsko prvenstvo i to dovoljno govori o njihovom kvalitetu. Predvođeni Zakeronijem igraju odlično, tehnički su izutetno potkovani i kao 15. rangirani su na svetu", izjavio je Mihajlović na konferenciji za medije.

On je naveo da u prvom poluvremenu Srbija nije igrala onako kako može, istakavši da je bilo teško skoncentrisati se zbog spektakla oko Stankovićevog oproštaja.
"Nedostajalo je mnogo igrača, ali u drugom poluvremenu sve je bolje izgledalo. Japan je bio bolji, a mi smo pobedili, dok smo tokom kvalifikacija često mi bili bolji, a gubili utakmice. To je samo dokaz da ovaj tim polako sazreva", konstatovao je Mihajlović.

Izabrane vesti

Prema njegovim rečima, kada bi u fudbalu uvek pobeđivao tim koji pokaže više na terenu "Srbija bi već sada imala obezbeđen plasman na Mundijal u Brazilu".

Na pitanje italijanskog novinara da li planira da se jednog dana vrati u Italiju on je reekao:
"Sigurno se vraćam, ali trenutno sam selektor Srbije. Ponosan sam zbog toga i ne razmišljam o bilo čemu drugom", poručio je Mihajlović.

Japanski selektor Alberto Zakeroni kazao je da mu je bilo žao kada je čuo da je Stanković najavio da završava karijeru.
"On je sjajan fudbaler, odličan i u odbrani i u napadu. Srbija je pre tri godine išla na svetsko prvenstvo u Južnu Afriku, imala je odličan tim, a predvodnik je bio Stanković. On je svetski igrač", naglasio je italijanski stručnjak.
"Što se večerašnjeg meča tiče, igrači su ispoštovali dogovor i moje savete, držali loptu, ali u završnici nisu imali sreće kao Srbija. Moj tim i kod kuće i u gostima igra hrabro", kazao je Zakeroni.

Selektor Japana je dodao da su igrači i stručni štab kroz današnju utakmicu shvatili šta su njihovi problemi.
"Treba da ih rešavamo igrajući sa kvalitetnim protivnicima kao što je Srbija, koja je jedan od jačih evropskih timova", zaključio je Zakeroni.

U prijateljskoj utakmici u Novom Sadu Srbija je večeras pobedila Japan sa 2:0 golovima Dušana Tadića i Miloša Jojića.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Alberto ZakeroniDejan Stankovićreprezentativni fudbalSiniša MihajlovićSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara