""
""

Milan Lukač prihvatio ponudu: Odlazi iz Partizana kao slobodan igrač

Vreme čitanja: 2min | čet. 09.07.15. | 18:07

Nova destinacija doskorašnjeg golmana crno-belih je Turska

Posle tačno dve godine Milan Lukač (30) odlazi iz Partizana. Doskorašnji golman crno-belih seli se u Tursku, pošto je prihvatio ponudu tamošnjeg drugoligaša Adane.

Lukač na novu destinaciju odlazi bez obeštećenja, jer mu uprava Partizana duguje nekoliko plata, kao i premije na osnovu titule i plasmana u Ligu Evrope minule sezone, zbog čega je povremeni reprezentativac Srbije u zamenu za „čiste“ papire oprostio deo duga i bez obzira što mu je ugovor isticao u junu 2016. kao slobodan igrač će se preseliti na novu destinaciju.

Izabrane vesti

Adana je prethodnu sezonu u Drugoj ligi Turske završila na četvrtom mestu, a u polufinalu baraža za plasman u elitni rang poražena je od Antalije. Pošto je jedan od ciljeva za narednu sezonu plasman u društvo Galatasaraja, Fenerbahčea i Bešiktaša angažovan je Lukač, koji bi trebalo da bude jedan od garanta visokog plasmana.

Lukač je u Humsku 1 stigao u leto 2013. kao zamena za Vladimira Stojkovića, ali se posle povrede već na trećem meču protiv Ludogoreca i ostanka tada prvog golmana još šest meseci, među stativama ustalio tek u proleće naredne godine. Taj period mu je bio i najbolji u dresu sa Partizanovim grbom, bio je jedan od najboljih pojedinaca u ekipi Marka Nikolića, odbranio je dva penala u večitom derbiju, a kasnije debitovao za A reprezentaciju Srbije na prijateljskom meču sa Brazilom. Status mu se bitno promenio pred kraj jeseni 2014, posle nekoliko loših partija u Ligi Evrope, da bi definitivno izgbio mesto u prvih 11 početkom proleća (već posle premijere sa Voždovcem 3:3), kad ga je zamenio Živko Živković.

Bivši golman OFK Beograda i Čukaričkog je za Partizan odigrao 46 utakmica, Topčidersko brdo napušta sa trofejom prvaka Srbije, a Adana će mu biti drugi inostrani klub u karijeri, jer je od 2011. do 2013. bio član AEK-a iz Atine.

(FOTO: Star sport)


tagovi

SuperligaSrbijaprelazni rok 2015FK PartizanMilan LukačAdana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara