""
""

Milinko Pantić i asovi iz Primere u borbi protiv ebole

Vreme čitanja: 1min | uto. 23.12.14. | 16:31

UNICEF u saradnji s madridskim Atletikom organizuje turnir 29. decembra sa ciljem da se prikupe sredstva za borbu protiv opake bolesti

Legenda madridskog Atletika Milinko Pantić predvodiće s klupe jedan od timova koji će učestvovati na humanitarnom turniru „Šampioni za život” u organizaciji UNICEF-a, a čiji je cilj borba protiv Ebole.

Izabrane vesti

Kako su preneli španski mediji, na turniru će učestvovati šest ekipa, odnosno 66 igrača, a biće odigrane ukupno tri utakmice u trajanju od po 30 minuta.

Timovi će biti sastavljeni od igrača španskih prvoligaša i drugoligaša, a na klupi jednog od njih biće i Hoze Antonio Kamačo. Još nije poznat spisak svih igrača koji će učestvovati u ovoj manifestaciji, ali zna se da će tu biti Ivan Rakitić (Barselona), Serhio Ramos (Real Madrid) i Koke (Atletiko Madrid).

Turnir će biti odigran 29. decembra na Atletikovom stadionu Visente Kalderon u Madridu.
Očekujemo dobru posetu, atraktivan fudbal i da sakupimo više od 600.000 evra za pomoć u borbi protiv ebole”, rekao je Karmelo Angulo, prvi čovek španskog UNICEF-a.

Predsednik madridskog Atletika Enrike Serezo istakao je da bi fudbal još jednom mogao da se pokaže kao uspešno oruđe u borbi za podizanje svesti o opakoj bolesti kao što je ebola.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Atletiko MadridMilinko PantićPrimeraŠpanija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara