"Ektor Erera u dresu Porta"
"Ektor Erera u dresu Porta"

Miriše na dobro pojačanje: Tvor stiže u Dortmund? (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 05.12.14. | 11:15

Borusija navodno spremna da Ektora Ereru učini drugim najskupljim pojačanjem u istoriji kluba. Porto ipak ne bi da ga se odrekne pre kraja sezone, ali Milioneri nude 25.000.000 argumenata za drugačiju odluku

Ektor Erera u dresu PortaKošmaran početak sezone iza Borusije Dortmund i maglovita budućnost u koju bi Jirgen Klop mogao da zakorači bez Marka Rojsa, Matsa Humelsa i još nekih igrača koji čine kostur ekipe, a koji su već odavno na meti bogatijih klubova. Čini se da Nemci neće moći još dugo da odolevaju, a s obzirom na to da je tim trenutno poslednji na tabeli Bundeslige ima i onih koji smatraju da bi zimska pauza bila idealna za radikalne rezove u ekipi.

Ovde međutim ne govorimo o tome ko ide sa Vestfalena, već o onima koji bi mogli da dođu. A među njima posebno nas je privklo ime Ektora Erere, meksičkog reprezentativca koji posle više nego solidnog Mundijala blista u dresu Porta.

Izabrane vesti

I tu i počinju problemi. Portugalski gigant nije tim sa kojim ćete lako izaći na kraj prilikom kupovine igrača. Kao i uvek kad je predsednik Pinto da Kosta u pitanju tu je i otkupna klauzula koja za cilj ima da otera grabljivce, a ona Ererinu slobodu procenjuje na 40.000.000 evra. Naravno ne bi bilo prvi put da Porto i snizi proheve kada vidi da ne može da izboksuje željenu cenu. Borusija ne može da ide toliko visoko. Ali navodno ima 25.000.000 argumenata da ubedi Zmajeve da puste 24-godišnjeg vezistu u Bundesligu.

Ako Pinto da Kosta popusti Erera, kojeg su u mladosti zvali "tvor", a potom i "lisica", postaće drugo najskuplje pojačanje u istoriji Borusije. Ispred njega biće samo Henrih Mhitarjan sa cenom od 27.500.000 evra koliko je još aktuelni viceprvak Nemačke prošle sezone iskeširao Šahtjoru iz Donjecka.

Samo interesovanje Borusije za Ereru ima i svoju drugu stranu, jer izgleda kao potraga za Rojsovim naslednikom. Rastanak je čini se neminovan.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Borusija DortmundEktor EreraEvropaNemackaPortoPortugal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara