"Nenad Mirosavljević"
"Nenad Mirosavljević"

Mirosavljević o Apolonu: Kriza je uzdrmala Kipar, ali znamo kako su tamo prolazili Zvezda i Partizan

Vreme čitanja: 3min | pet. 17.07.15. | 17:16

Najiskusniji fudbaler Čukaričkog koji je četiri godine za život zarađivao u malenoj ostrvskoj zemlji za MOZZART Sport o onome što Beograđane čeka u Larnaki, ne Limasolu

Nenad MirosavljevićUmereni optimizam u taboru Čukaričkog posle žreba za treće kolo kvalifikacija za Ligu Evrope. Ono što svi prvo izuste je – polako, prvo da prođemo Gabalu. Ali iskusni Nenad Mirosavljević nema dilemu da će Brđani uspeti da u revanšu u Azerbejdžanu ostvare cilj i odbrane minimalnu prednost iz Beograda.
"Iskreno, mislim da smo odigrali jednu od boljih utakmica u poslednje vreme. Bili smo dominantni. Fizički smo dosta jači. Verovatno je tome razlog što Azerima prvenstvo počinje tek krajem avgusta, pa nisu u takmičarskoj formi. Malo nam realizacija nedostaje, ali već u nedelju protiv Vojvodine očekujem da popravimo i taj segment. A što se tiče revanša sa Gabalom? Biće nam lakše tamo. Imaju negativan rezultat, moraće da krenu napred, a to ostavlja prostor našim brzim igračima", kratko se u intervjuu za MOZZART Sport 37-godišnji golgeter osvrće na prvu utakmicu sa Gabalom.

Ali ovaj puta tema je – Apolon. Ne zato što je plasman u treće kolo već osiguran. Niti zato što srpski klubovi imaju pravo bilo kome da prete. Prosto, Gabala se na Banovom brdu nije pokazala kao kvalitetan tim. Posebno ne u ofanzivnom delu, pa se čini da je Čuka izraziti favorit pred revanš. A onda ti Kiprani... Poslednji godina kobni i za beogradske večite rivale Crvenu zvezdu i Partizan.
"Ako ćemo pošteno da gledamo, a imajući u vidu da smo mogli da dobijemo Borusiju Dortmund, Vest Hem ili Standard iz Liježa, izvukli smo protivnika po meri. To naravno ne znači da je u pitanju slab rival. Znamo svi kako su Zvezda i Partizan prolazili u susretima sa Kipranima poslednjih godina. Apolon je uostalom već dve godine uzastopce učesnik grupne faze Lige Evrope. To nije mali uspeh. Mnogo se na Kipru ulaže u fudbal, mnogo je stranaca", kaže Mirosavljević, koji je tri godine nosio dres APOEL-a, a potom još sezonu Olimpijakosa iz Nikozije.

Izabrane vesti

Ipak, nije sve kao što je bilo pre nekoliko sezona kada su Kiprani bili u najvećem uzletu.
"Sigurno da nije. Ekonomska kriza je pogodila i Kipar i to dosta. Finansijski balon je malo splasnuo. Ali ponavljam – Apolon je uz APOEL, Anortozis i Omoniju tamo redovno u vrhu. Prošle sezone su u foto-finišu izgubili titulu. Vidim da im igra samo jedan Kipranin. To je odlika tamošnjih klubova. Neće biti nimalo lako, ali možemo da igramo sa njima, da se nadigravamo. Podjednake su šanse. Samo da mi prvo preskočimo Gabalu".

Dobro je, nit je Dortmund nit je Vest Hem! Čuko, pokaži Zahaviju!

Pojedinačno Mirosavljević nije mogao da nam kaže nešto više o igračima Apolona, jer se na Kipru sastavi dosta menjaju, igrači svako malo dolaze i odlaze. I nije to kao u košarci u kojoj timovima bez tradicije milioni ništa ne vrede.
"Možda se tako naizgled čini, ali nisu to veštački klubovi i ne dolaze stranci tamo samo zbog novca. Na kraju krajeva to i rezultati pokazali, APOEL je igrao Ligu šampiona, Anortozis isto. Kiprani su poznati kao vatreni navijači, Apolon se po tome posebno ističe, ali verovatno neće igrati u Limasolu. Imaju opciju da igraju na Nacionalnom stadionu u Nikoziji na kojem igraju APOEL i Omonija, ali prema nekim informacijama koje sam ja čuo, igraće se u Larnaki, na stadionu Anortozisa. Lep stadiončić sa nekih 10.000 mesta", priseća se Mirosavljević.

Sportski direktor Čuke Vladimir Matijašević je inače ishod žreba u Nionu prokomentarisao na sledeći način.
"Neke kiparske ekipe odnosno APOEL izbacivale su Crvenu zvezdu i Partizan. Međutim, sad nam je za evropsko takmičenje najbitnije da u četvrtak, revanš utakmicu drugog kola, odigramo kao sinoć. Juče smo odigrali tvrdu, dobru utakmicu i videlo se da smo sazreli kao tim. Ako budemo tako igrali u revanšu, to nam garantuje prolaz, a neće biti lako ako se opustimo".

Drugi uslov za novi iskorak je da se ekipa ne raspusti. A Čuki neće biti lako da izdrži nalete bogatijih klubova. Nikola Stojiljković, Filip Stojković i Slavoljub Srnić mnogima su interesantni. Mirosavljević kratko i o tome.
"Znate kako... Ne treba ni te mlade momke sputavati da reše neke egzistencijalne probleme. I ne samo to. Konkretno za Slavoljuba Srnića mislim da je odavno prevazišao ovu ligu i da treba da se okuša u nekom jačem prvenstvu".

(FOTO: Star Sport)


tagovi

SrbijaNenad MirosavljevićLiga EvropeČukaričkiApolon Limasol

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara