"Deni Ings"
"Deni Ings"

Mladi Englezi se ne šale: Ostrvljani sa kombinovanim sastavom rutinski savladali Portugalce (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 13.11.14. | 22:48

Ings dvostruki strelac, slabi golmani u remiju Italije i Francuske

Deni IngsMlade selekcije Engleske i Portugalije se nalaze u istoj grupi za Evropsko prvenstvo u Češkoj Republici 2015. godine, a u prijateljskom duelu ovih timova Ostrvljani su pokazali da ljubitelji fudbala u njegovoj kolevci imaju razlog da se nadaju uspehu tima.

Engleska je savladala Portugaliju 3:1 i to sa kombinovanim timom, dok su za u kvalifikacijama nezaustavljive Portugalce igrali svi ključni igrači.

Izabrane vesti

Junak pobede je bio Barnlijev Dani Ings – strelac dva gola, a prvi je postigao još u šestom minutu na asistenciju sina Toma Insa. Krajem prvog poluvremena Arsenalov Karl Dženkinson je naleteo na loptu u kaznenom posle duge akcije Engleza i zakucao je u mrežu pored zbunjenih igrača Portugalije.

Portugalci su dobili sve utakmice u kvalifikacijama za EP, a pokazali su pobednički mentalitet i u ovom meču pošto su samo tri minuta igre u drugom poluvremenu smanjili prednost. Odličnu akciju pogotkom je krunisao Bernando Silva, a Englezi će izgleda opet imati probleme sa čuvarom mreže zato što je Džeku Batlandu lopta prošla kroz noge.

Samo deset minuta je trajala nada Portugalaca da mogu da se vrate u ovaj meč pošto je Ings postigao svoj drugi gol, na sličan način, samo što je ovog puta po levoj strani protutnjao Nejtan Redmond.

Selektor Garet Sautgejt je Englezima definitivno dao razlog da se nadaju uspehu na sledećem Evropskom prvenstvu za mlade.

Italijani i Francuzi su kombinovali te su meč za Azure igrali igrači stari do 20 godina, a za Trikolore fudbaleri mlade reprezentacije, igrači stari do 21 godine.

Verovatno se i baš zbog toga videlo zašto Francuzi neće učestvovati na turniru u Češkoj sledeće godine uprkos sjajnoj ekipi punoj poznatih igrača.

Poveli su Francuzi u 23. minutu preko Žan Pola N’Tepa i greške golmana Italije Alesija Kragna koji nije zaustavio udarac u bliži ugao.

Italijani su uzvratili u 76. minutu preko Matea Politana sa bele tačke, a golman Francuza Alfonso Areola je imao loptu na ruci, ali nije uspeo da zaustavi pogodak. 

(FOTO: Action images)


tagovi

EngleskaEvropaFrancuskaItalijamlade reprezentacijePortugalPrijateljske utakmicereprezentativni fudbal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara