"Radost Lučanaca"
"Radost Lučanaca"

Mladost skupo koštala Jagodinu... Volejčina Ađurua primorala Pazarce da viču “Uprava napolje“

Vreme čitanja: 4min | sub. 18.07.15. | 20:52

Gosti se radovali u poslednjim subotnjim utakmicama prvog kola Superlige

Radost LučanacaProšle sezone zauzela je Mladost visoko sedmo mesto na tabeli Superlige, čini se da su ovog leta ljudi iz Lučana namerili da naprave korak više. Četa Nenada Milovanovića je na startu novog takmičarskog ciklusa očitala lekciju Jagodini i na gostovanju pod Đurđevim brdom slavila sa 3:0.

Čim su posle ravnopravnog početka meča Lučanci osetili da bi mogli do celog pleja pojačali su pritisak na odbranu Jagodinaca što je rezultovalo penal koji je sudija Milorad Mažić svirao zbog igranja rukom 21-godišnjeg levog beka domaćih Slađana Mijatovića. Vladimir Golemić nije se smilovao nad protivničkim neiskustvo, već je sa kreča doneo gostima inicijalnu prednost, da bi samo minut kasnije odličnu akciju koja je krenula sa centra igrališa posle dva dupla pasa Miloš Mijić krunisao pogotkom za 2:0.

Izabrane vesti

Jagodinci su u nastavku dali sve od sebe ne bi li stigli makar do utešnog pogotka, ali utisak je da ove sezone nemaju kvalitet kao iz nekih ranijih godina kada su sebe slavodobitno proglašavali “četvrtim klubom Srbije“. U prilog takvoj tezi i treći gol u mreži Đorđa Nikolića. Strelac je bio Lazar Jovanović, a njegovom pogotku je prethodila neuspešna ofsajd zamka Jagodinaca koji su stali i krenuli da signliziraju ofsajd, iako je desni bek Milan Milinković zaspao. Mijić je kaznio tu grešku i proigrao Jovanovića.

Surovo je sankcionisana mladost domaćeg tima. Na zalaganju se nema šta zameriti, ali previše su Jagodinci srljali u ofanzivi, previše nesigurni bili u odbrani...
"Pribojavali smo se ovoga. Jedna nesmotrenost kod penala i posle toga dok smo bolovali primili smo i drugi gol. Nedostajalo nam je iskustvo. Svaku našu grešku iskusna ekipa Mladosti je kaznila. Žao mi je i publike, osetilo se da želi da nam pomogne. Nismo opravdali to poverenje, ali treba stati iza ovih dečaka", nemoćno je slegao ramenima trener Miljojko Gošić.

Kolega iz Mladosti  je saglasan.
"Rezultat je malo previsok. Jagodina je bolje ušla u utakmicu. Mi smo bili u grču. Uspeli smo da iz jedanesterca povedemo sa 1:0. Drugi gol je plod rada na treninzima, jer tako nešto slično stalno radimo. Posle smo mirno priveli utakmicu kraju. Želeo bih da dodam da je Jagodina jedan mlad tim, ne treba klonuti duhom, treba podržati tu decu. Na Zlatiboru sam gledao jednu njihovu priremnu utakmicu i zaključio bih da su veoma perspektivan tim", kazao je Milovanović.

Tribine u Novom Pazaru

Mnogo manje uzbuđenja viđeno je u Novom Pazaru, ali Javor – o kome smo već pisali kao o potencijalnom iznenađenju sezone  - nije bio ništa manje radostan kada je Naemeka Ađuru volejčinom u 83. minutu pogodio same rašlje gola domaćeg tima za ispostavilo se jedini gol na utakmici – 1:0.

Prethodno je odbrana Pazaraca posle kornera loptu Igora Stojakovića loše ispucala loptu na ivicu kaznenog prostora. Ađuru se našao na pravom mestu. Maestralan gol koji je domaću publiku sa istočne i zapadne tribine primorao da glasno uskliknu: "Uprava napolje". Najvatrenijih pristalica sa severne tribine nije ni bilo na stadionu u gradu sa Jošanice. Iz sada nepoznatih razloga.

Što se same utakmice tiče - taština praznine o čemu najbolje svedoči podatak da je prvu pravu priliku imao Bojan Čečarić iz Javora. U 60. minutu meča.
"I jedna i druga ekipa su čekale jedan momenat, na našu sreću mi smo ga dočekali i zasluženo pobedili. Ovim fenomenalnim golom Ađurua naplatili smo težak rad  koji smo imali u proteklih šest nedelja. Momci su bili odlični, strpljivi i poštovali su sve što smo se dogovorili. Znali smo da je Pazar promenio ekipu, da su kasnije krenuli sa pripremama, da su promenili i šefa stručnog štaba", kratko je sumirao utiske trener pobedničkog tima Aleksandar Janjić.Junak utakmice Ađuru

Petar Kurćubić, koji je tokom leta zamenio Milorada Kosanovića na klupi Pazaraca, izrazio je žal što njegov tim nije mogao makar do boda.
"Ova utakmica je pokazala sve naše slabosti kojih smo bili i sami svesni i pre početka. Momci su se trudili da pokriju te nedostatke, međutim jedan fenomenalan potez je odlučio utakmicu. Utakmica je bila egal i mislim da je nerešen rezultat bio najrealniji. Na početku prvenstva nema preteranog kvaliteta, već se sve rešava borbenošću. Imali smo puno problema sa držanjem lopte u protivničkoj zadnjoj liniji jer nismo mogli i nismo imali snage da pritisnemo. Dosta smo bili spori u vezi uz pregršt tehničkih grešaka. Ne mogu da zamerim igračima, oni su u ovom trenutku dali onoliko koliko mogu, a to nije danas bilo dovoljno makar za bod".

Superliga, 1. kolo:

Partizan – Metalac 4:0 (3:0)
/Živković 16, Oumaru 21, Božinov 31, Ilić 90/

Borac – Radnički (N) 2:1 (0:1)
/Jevtović 60, Krstić 81 – Zemljanuhin 37/

Subota:

Spartak – Radnik 0:0

Rad – Voždovac 0:2 (0:1)
/Adamović 31, Terzić 77/

Jagodina – Mladost Lučani 0:3 (0:2)
/Golemić 41pen, Mijić 42, Jovanović 71/

Novi Pazar – Javor 0:1 (0:0)
/Ađuru 83/

Nedelja:

17.00: OFK Beograd – Crvena zvezda
19.00: Vojvodina – Čukarički

(FOTO: Action Images) 


tagovi

Vladimir GolemićSuperligaSrbijaNovi PazarNaemeka AđuruMladost LučaniMiloš MijićLazar JovanovićJavorJagodina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara