"To je ta ekipa..."
"To je ta ekipa..."

Mnogo su opasni, samo kad hoće! Šesta brzina, het-trik Mesija i šansa da Argentina postane šampion prvi put posle 22 godine (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 01.07.15. | 08:58

Na krilima asa Barselone selekcija Herarda Martina ponizila Paragvaj (6:1) i zakazala obračun za titulu na Kopa Amerika sa Čileom (subota, 22.00)

To je ta ekipa...Razgoropadili su se. I ušli u finale. A ako tamo odigraju kako znaju ili jednako sinoćnjem susretu u Konsepsionu subota će biti dan fudbalske tragedije u Čileu. Reprezentativci Argentine ne samo da su se plasirali u finale 44. izdanja Kopa Amerika, nego so to učinili na toliko impresivan način da je i domaćina takmičenja verovatno oblio hladan znoj dok su gledali kako se selekcija Paragvaja razbija u param parčad - 6:1 (2:1).

Ispod ovog rezultata potpisao se Lionel Mesi. Još zanimljivije, bez postignutog gola. Doduše, oni nisu potrebni Barseloninom asu za svedočanstvo da je jedan od najboljih fudbalera ikada, jer je u noći između utorka i srede upisao het-trik asistencija i zasluženo proglašen igračem utakmice, što mu je čak četvrto takvo priznanje na ovogodišnjem turniru.
Nisam zabrinut što nisam zatresao mrežu. Bitno je da smo ostali verni našoj ideji, radili smo sve isto kao na prethodnim mečevima . Ispunili smo prvi cilj plasmanom u finale i veoma smo uzbuđeni usled činjenice da možemo da budemo šampioni“, rekao je Mesi.

Izabrane vesti

Pre nego što je razgovarao sa novinarima, pričao je na terenu i na njegovim krilima već posle prvog poluvremena favorit je vodio sa 2:0. Najpre slobodan udarac i asistencija Markusu Rohu koji je pored zbunjene odbrane Paragvaja otvorio seriju u 15, potom pas u dubinu i „ibrahimovićevska“ završnica Havijera Pastorea u 27.

Lionel Mesi sa saigračima pozdravlja publikuČinilo se u tom trenutku da Paragvaj nema šanse, međutim, kad je Lukas Barios u 43. minutu zategao praćku i savladao nesigurnog Romera, mnogi su se setili čuvene opservacije „2:0 je najopasniji rezultat“, a mora da je i Argentincima prošao kroz glavu scenario iz meča grupne faze protiv istog protivnika, kad su u poslednjem minutu ispustili pobedu.

Zato su se tokom pauze uzobiljili i nastavili da melju, nedozvoljavajući rivalu da priviri ka šesnaestercu, što je bila teška misija usled činjenice da su već posle pola sata ostali bez povređenih Gonzalesa i Santa Kruza.

U takvim okolnostima bilo je pitanje samo ko će pre od Argentinaca da utoli golgetersku glad. Učinio je to najpre Anhel di Marija (47, 53), zatim je krilni vezista Mančestera sjajno centrirao Serhiju Kunu Agueru za njegov treći pogodak na šampionatu (80), da bi rezervista Gonzalo Iguain posle dodavanja Mesija zapečatio trijum tima Herarda Tate Martina, koji će je tako dobio priliku da se bori za 15. titulu najbolje reprezenatcije Južne Amerike, prvu još od 1993.
Srećni smo jer se ova grupa igrača za manje od godinu dana plasirala u još jedno finale velikog takmičenja. Nije baš Mundijal, ali je za nas i Kopa Amerika izuzetno značajan turnir. Moraćemo dobro da zapnemo da bismo dobili Čile, koji će nas sigurno napasti“, rekao je Martino.

Finale 44. izdanja Kopa Amerika na programu je u subotu od 22 časa u Santjagu, uz direktora prenos na TV Arena sport.

(FOTO: Action images)


tagovi

reprezentativni fudbalreprezentacija Paragvajareprezentacija ArgentineParagvajmeđunarodni fudbalLionel Mesikopa amerika2015Kopa AmerikaJužna AmerikaHerardo MartinoArgentina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara