"Samjuel Eto"
"Samjuel Eto"

Mojes, Eto ti ga! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 19.01.14. | 18:47

Kamerunac het-trikom uništio Mančester junajted u meču u kojem se jasno videlo da četa Dejvida Mojesa ove sezone ne pripada samom vrhu Premijer lige – 3:1

Samjuel EtoRazlika u klasi! I laka, previše laka pobeda Čelsija nad Mančester junajtedom u 22. kolu Premijer lige koja je jasno pokazala da četa Dejvida Mojesa kvalitetom debelo zaostaje za najboljim timovima u Premijer ligi – 3:1 (2:0).

Istini za volju, Mojesov sastav je bio hendikepiran povredama Vejna Runija i Robina van Persija pre svih, ali i Maruana FelainijaNanija i Fabija. Međutim, premalo je Mančester prikazao na Stamford Bridžu. Premalo čak i za ovako desetkovan tim.

Izabrane vesti

Bilo je, doduše, šansi i pred golom Petra Čeha, pa je ostao utisak da je rezultat možda i previsok u odnosu na ono što se videlo na terenu. Ali, isto tako i utisak da su Crveni đavoli previše jeftino primali golove što je prevejani Samjuel Eto umeo da kazni i upiše se u probrano društvo onih kojih su u Premijer ligi postizali het-trik protiv Junajteda (mrežu tima sa Old Traforda zatresao je i igrajući za Barselonu u finalu Lige šampiona iz 2009 godine).

Dejvid Bentli, Dirk Kujt, Romelu Lukaku i sada Samjuel Eto, koji je postigao prvi het-trik još od septembra 2010. i duela sa Verderom u dresu Intera. Ali, takav učinak protiv tima kakav je Mančester junajted zaista je neverovatan podvig.

Šta to radiš Valensija?Prvi gol je stigao uz pomoć Majkla Kerika, koji je zakačio udarac napadača Čelsija i prevario nemoćnog De Heu. Potom savršen pas Gerija Kejhila pored uspavane odbrane gostujućeg tima i na kraju odbitak posle odbrane Junajtedovog golmana i statični Antonio Valensija, koji je obgrlio Etoa, ali je na trenutak zaboravio šta mu je činiti i dozvolio Kameruncu da se lagano okrene i sa metra smesti loptu u mrežu.

Heroj!

Havijer Ernandez Ćićarito je u 78. minutu postigao utešni gol za Junajted, ali to nije bilo dovoljno da bi se odagnao utisak Mančesterove nemoći protiv londonskih Plavaca, koji su se posle pete uzastopne pobede vratili na samo dva boda zaostatka za vodećim Arsenalom.

Savršeno veče za Čelsi u kojem je večeras debitovala i najveća zvezda januarskog prelaznog roka Nemanja Matić, koji je na teren ušao u 86. minutu i ulepšao veliki jubilej Žozea Murinja.

Portugalac je protiv tima sa kojim je i u prvom mandatu u Čelsiju vojevao najveće bitke zabeležio 100. pobedu u Premijer ligi.

Sa druge strane, Dejvid Mojes u ozbiljnom problemu, koji je dodatno narastao bespotrebnim isključenjem Nemanje Vidića zbog brutalnog starta na Edenu Azaru.

PREMIJER LIGA – 22. KOLO:

Svonsi – Totenhem 1:3 (0:1)
/Boni 78 - Adebajor 35, 71, Čiko Flores 53ag/

Čelsi – Mančester junajted 3:1 (2:0)
/Eto 17, 45, 49 – Ćićarito 78/

Ponedeljak:
21.00: VBA - Everton

Subota:

Sanderlend – Sautempton 2:2 (1:2)
/Borini 32, Džonson 71 – Rodrigez 4, Lovren 31/

Arsenal – Fulam 2:0 (0:0)
/Kazorla 67, 71/

Kristal Palas – Stouk 1:0 (0:0)
/Pančeon 51/

Mančester Siti – Kardif 4:2 (2:1)
/Džeko 14, Navas 33, Ture 76, Aguero 79 - Nun 29, Kembel 90+3/

Norič – Hal 1:0 (0:0)
/Benet 87/

Vest Hem – Njukasl 1:3 (1:2)
/Vilijamson 45+2 autogol - Kabaj 16, 90+5, Remi 33/

Liverpul – Aston Vila 2:2 (1:2)
/Staridž 45+2, Džerard 53pen - Vajman 25, Benteke 37/

 (FOTO: Action Images)


tagovi

ČelsiŽoze MurinjoSamjuel EtoPremijer ligaHavijer Ćićarito ErnandezEvropaEngleska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara