Momak kojeg je vredelo čekati: Migel Arauho u argentinskom prvoligašu

Vreme čitanja: 1min | ned. 05.08.18. | 18:48

Mladi Peruanac potpisuje za jednog od najprijatnijih iznenađenja prošle sezone u Argentini

Migel Arauho je u Crvenoj zvezdi bio u nezgodom trenutku, sa svega 19 godina nije uspeo da se izbori sa svoje mesto pod suncem na stadionu Rajko Mitić, pa se vratio u rodnu zemlju i u potpunosti stasao, pa je sada došao trenutak da ostvari jedan od najvažnijih transfera u dosadašnjem toku karijere.

Kako javljaju tamošnji mediji, 23-godišnji štoper je otputovao za Argentinu, gde će sutra u Kordobi potpisati za tamošnjeg prvoligaša Taljeres.

Izabrane vesti

U pitanju je ekipa koja prošle sezone bila apsolutni hit tamošnje Primere, izborivši peto mesto i plasman u kvalifikacije za čuveni Kopa Libertadores.

Arauho u protekle četiri godine bio važan šraf u igri Alijance Lime, za koju je odigrao 135 utakmica i postigao četiri gola. To je prepoznao i selektor Perua Rikardo Gareka, koji je mladog fudbalera uvrstio na konačan spisak putnika za Mundijal u Rusiji.

Arauho je u Crvenu zvezdu stigao u leto 2013. godine iz Sport Huankaja za obeštećenje od 200.000 evra. Otišao je sezonu kasnije kao slobodan igrač nakon svega šest nastupa, ali i osvojenom šampionaskom titulom.

Foto: Star Sport


tagovi

Migel ArauhoTaljeres Kordoba

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara