""
""

Momčilović, bek sa instinktom golgetera

Vreme čitanja: 2min | pet. 04.10.13. | 16:01

Nekadašnji defanzivac Javora, vedri i oblači u dresu rumunskog Pandurija iz Kluža. Gol koji je nedavno postigao u prvenstvenom meču sa Dinamom iz Bukurešta, zakitio i pogotkom u Ligi Evrope, na gostovanju portuigalskoj Pasoš Fereiri (1:1)

Fudbaleri rumunskog kluba Panduri, u kome blista naš internacionalac Marko Momčilović, osvojili su premijerni bod u Ligi Evrope, kao gost portugalskoj Pasoš Fereiri. Nekadašnji brzonogi levi bek ivanjičkog Javora, već u uvodnom delu meča doveo je svoj tim u vođstvo i na taj način nastavio golgeterski niz...
“Jeste, nedavno sam u prvenstvenom okršaju sa Dinamom iz Bukurešta postigao gol glavom za izjednačenje, posle čega smo poveli i pobedili, a evo, gol me hoće i u Ligi Evrope. Na žalost, nismo uspeli da sačuvamo vođstvo, međutim, svi u klubu i oko njega, cvetaju od sreće zbog prvog boda koji smo upisali na svoj konto”, kaže Marko Momčilović za MOZZART Sport.

Izabrane vesti

Je l ti to imaš ambiciju da se prekvalifikuješ za napadača?
“Boga mi, kako je krenulo, moguće je da me trener prekomanduje. Izgleda da imam neki uticaj na loptu koja mi posle prekida doleti taman kako treba, a ha, ha. A, posle je sve stvar dobre koncentracije i mirnoće.”

Na red vam dolaze šlager mečevi sa Fiorentinom. Da li posle remija u Portugalu, verujete da možete da iznenadite “ljubičaste”?
“Naravno da verujemo, tim pre što u tim mečevima nemamo ništa da izgubimo. Isprsićemo se pred Italijanima, pa šta bude. Uostalom, biće to jedinstvena prilika da svako od nas skrene pažnju na svoje umeće.”

U domaćem šampionatu igrate sa oscilacijama?
“Stvarno nije lako igrati na dva fronta, a pogotovo što nemamo dovoljno dugačku klupu. Nedostatak svežine je jedini razlog što s vremena na vreme kiksnemo.”

Jesun li rumunski novinari na adekvatan način ispratili tvoj poslednji nastup na evropskoj sceni?
“Osim postignutog gola, odlično sam odigrao celu utakmicu i zato su me odmah zvali da budem gost u jednoj veoma gledanoj tv-emisiji. I ovoga puta sam morao da odbijem učešće, iz prostog razloga što mi slabo ide rumunski.”

Marko, ti izgleda planiraš da ubrzo pređeš u veći klub i jaču ligu, čim se ne trudiš da naučiš rumunski jezik?
“Moje je da nastavim sa ovako kvalitetnim partijama, dok je posao Zorana Đurića, mog agenta, da sortira ponude, posle čega ćemo odlučiti šta je najbolje za moju karijeru.”

(FOTO: Guliver/Getty images)


tagovi

EvropaLiga 1Liga EvropeMarko MomčilovićPanduriRumunija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara