"Marko Momčilović"
"Marko Momčilović"

Momčilović golom protiv lidera održava šampionske ambicije Steaue, Klužova ekstaza u Temišvaru (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | ned. 13.03.16. | 21:20

Dva gola u sudijskoj nadoknadi za 2:2

Marko MomčilovićAstra je i dalje na čelu karavana, ali Steaua sada ima čemu da se nada. Pobedom od 2:0 u drugom kolu šampionskog plej-ofa najtrofejniji klub Rumunije omogućio je sebi da nastavi da sanja o ostanku titule u Bukureštu - 2:0.

Nama u Srbiji posebno zanimljivo je to što je verovatno najzaslužniji za pobedu aktuelnog rumunskog vladara bio nekadašnji levi spoljni Javora Marko Momčilović, koji je pogotkom u 12. minutu meča nagovestio krajnji ishod okršaja, dok je u finišu prvog dela igre umalo postigao i drugi, ali ga je tada zaustavio golman Astre George Gavrilaš. Rezantni udarac Nikolaea Stančijua u 59. minutu svejedno je ugasio Astrinu nadu da će se neporažena vratiti iz Piteštija u kome Steaua igra kao domaćin zbog već dobro poznatih problema sa vlastima i pre svega Ministarstvom odbrane.

Izabrane vesti

Mnogo više uzbuđenja danas je bilo u borbi za opstanak, pošto je Poli Temišvar bio na pragu velike pobede i bega iz opasne zone, ali je Kluž pokazao prkos kakav ga je krasio dok je osvajao titule i igrao Ligu šampiona. Sa dva gola u sudijskoj nadoknadi gosti su stigli do remija od 2:2 koji ih je ostavio na bezbednoj udaljenosti od ispadanja.

Liga 1 – Šampionska grupa – 2. kolo:

Subota:

Panduri – Vitorul 1:1 (0:0)
/Nikoara 46 – Rusu 72/

Nedelja:

Steaua – Astra Đurđu 2:0 (1:0)
/Momčilović 12, Stančiju 59/

Ponedeljak:

19.30: Targu Mureš – Dinamo Bukurešt

(FOTO: Action Images)


tagovi

SteauaRumunijaMarko MomčilovićLiga 1EvropaCFR Kluž

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara