""
""

Momčilović: Sad znam zašto je dobro što nisam potpisao za Zvezdu...

Vreme čitanja: 3min | uto. 13.08.13. | 15:59

Nekadašnji levi bek Javora igra sjajno u Panduriju, gazi ka Ligi Evrope i ne žali što pre dva meseca nije obukao dres kluba s Marakane

Čelnici Crvene zvezde i Partizana na početku letnjeg prelaznog roka su se nećkali, to su iskoristili predstavnici rumunskog kluba Panduri i pred Markom Momčilovićem se stvorio trogodišnji ugovor. Tad je i dojučerašnji vihorni levi bek ivanjičkog Javora postao neodlučan, jer je sebe već video kako gazi travu Marakane. 

Posle razgovora sa svojim agentom Zoranom Đurićem koji mu je objasnio zbog čega ovu ponudu ne bi trebalo da odbije, vižljasti Leskovčanin je prelomio i pružio ruku rumunskom predsedniku. I već posle dva meseca, uvideo je da se našao u sredini kakva se samo poželeti može. Lidersko mesto u nacionalnom prvenstvu i sjajni rezultati na evropskoj sceni kojima Marko umnogome kumuje, najbolje govore o svemu...

Izabrane vesti

"Iskreno, nisam imao dovoljno jasnu viziju o rumunskom šampionatu i mom sadašnjem klubu, međutim, moj menadžer Zoran Đurić je bio uveren da je to sredina u kojoj ću imati sve neophodne uslove za napredak. Da je i te kako bio u pravu,  uverio sam se veoma brzo, već posle prvog treninga i odigrane utakmice. Klub je vrhunski organizovan i u svim segmentima funkcioniše bez greške. Lep je osećaj kad se u svakom smislu osećaš kao igrač", kaže Marko Momčilović.

Verovatno si ekspresno preboleo neodlazak u Zvezdu?

"Imao sam veliku želju da obučem crveno-beli dres i do poslednjeg trenutka sam se nadao da ćemo postići dogovor. Kad sam shvatio da od tog posla nema ništa, rekao sam sebi “ko zna zašto je to dobro”. I, evo, sad znam zašto je bilo dobro".

Posle 1:1 u Turgu Žiju, delovalo je da nemate šta da tražite u revanš meču sa Hapoelom?

"U proteklih 20-ak dana, odigrali smo osam utakmica i malo nas je sustigao umor. Na sreću, nije nam trebalo puno vremena za oporavak i zablistali smo u Tel Avivu".

Sledeća brana na putu ka Evropi je Braga. S koliko optimizma očekujete dvomeč s Portugalcima?

"Svi, počev od nas igrača, preko uprave do navijača, verujemo da možemo da se izborimo za Ligu Evrope, što bi bio najveći uspeh u klupskoj istoriji. Pritom je naš rezon jasan i glasi: Hapoel ima bolji tim od Brage, a mi smo Izraelce eliminisali. Osim toga, zaigraćemo u najjačem sastavu i ta nas okolnost dodatno ohrabruje".

S obzirom da igraš u životnoj formi, za tebe bi plasman Pandura u grupnu fazu bio ravan sedmici na lotu!

"Sad ću da budem malo neskroman i reći da sam već skrenuo pažnju nekih bogatijih klubova na sebe dosadašnjim partijama. A u slučaju da ostanemo na evropskoj sceni, dobio bih fantastičnu priliku da se pokažem u još boljem svetlu. Ali, o tom- potom".

Pratiš li dešavanja u srpskom fudbalu?

"Naravno. Drago mi je bilo što se moj Javor onako isprsio ispred Zvezde koja nastavlja višegodišnju tradiciju kikseva na startu prvenstva".

Na terenu si odmah “propričao”, kako stoje stvari kada si van njega?

"Uf, slabo mi ide rumunski, ali dobro, tek sam ovde dva meseca. Ukoliko nastavim sa ovako dobrim igrama, ovdašnji novinari će morati da nauče srpski ako misle da dobiju kvalitetan intervju od mene /a ha, ha/".

(foto: MN Press)


tagovi

EvropaLiga 1Marko MomčilovićPanduriRumunija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara