""
""

Monako čuva vrh! Glik načeo, Fabinjo dokrajčio Gengan (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 25.02.17. | 18:59

Domaćin u finišu stigao samo do gola utehe - 2:1

Monakova kaznena ekspedicija nastavlja put ka prvoj tituli posle ravno sedamnaest godina! Nova dva gola, ukupno 78 na kontu moćnih Kneževa i minimum tri boda viška u odnosu na prve pratioce - Nicu i PSŽ. Odnosno, toliko će biti ako PSŽ savlada Marselj u derbiju kola u nedelju uveče. Dotad, Monako će pamtiti trijumf rezultatom 2:1 u odnosu na Gengan i pobedu stadionu Ruduru posle više od tri godine čekanja!

Izabrane vesti

Danas su napadači Monaka bili pospani, pa su ceo posao rešili štoper i defanzivni vezista. I to nakon greške Genganovog golmana Karl Johana Jonsona, potom i sa bele tačke. Gengan je u finišu uspeo da unese dozu neizvesnosti, ali bio je to samo gol utehe.

Monako je poveo već u 24. minutu. Stvorila se opasna gužva u kaznenom prostoru domaćina, a nakon velike greške Jonsona, Glik se našao na pravom mestu i samo sproveo loptu u mrežu. Bio je to njegov peti gol ove sezone, čime je postao defanzivac sa najviše pogodaka od svih konkurenata u Ligi 1! 

Punih sat vremena čekala se potvrda trijumfa, a stigla je onda kada se Fabinjo dohvatio lopte. A baš kao i svaki put dosad i sada je bio siguran, precizan, bez greške. Čak 11 iz 11 pokušaja otkad je debitovao u francuskoj ligi, pre više od tri godine. 

Doduše, finiš utakmice nije bio tako miran kako se očekivalo. Etijen Dido je iskoristio uspavanost protivničke odbrane i praćkom sa ivice kaznenog prostora zatresao mrežu. Ali, umesto drame, Monako je ipak uspeo da odoli i kući odnese ceo plen. 

LIGA 1, 27. KOLO

Petak:

Nant - Dižon 3:1 (1:1)
/Bamu 3, Sala 59pen, Pardo 79 - Duboa 37ag/

Nica - Monpelje 2:1 (0:1)
/Le Bjan 68, 86- Munije 9/

Subota:

Gengan - Monako 1:2 (0:1)
/Dido 90 - Glik 24, Fabinjo 86 penal/

20.00: Nansi - Tuluz
20.00: Lil - Bordo
20.00: Anže - Bastija
20.00: Ren - Lorijan

Nedelja:

15.00: Sent Etjen - Kaen
17.00: Lion - Mec
21.00: Marselj - PSŽ

(FOTO: Action images)


tagovi

MonakoLiga 1Kamil GlikFrancuskaFabinjoEvropaEtijen Dido

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara