""
""

Monakovo prvo pojačanje - Tilemans!

Vreme čitanja: 1min | pet. 12.05.17. | 13:54

Najskuplji transfer u istoriji belgijskog fudbala

Monako će posle bombastične sezone morati da proda neke od svojih bisera, ali ima plan kako da nadoknadi njihove odlaske. Kneževi su dogovorili prvi transfer za naredno leto. I to kakav!

Izabrane vesti

U Monako stiže jedan od najtalentovanijih i najtraženijih igrača današnjice - Juri Tilemans!

Belgijanac koji je sa 16 godina debitovao za Anderleht i postao hit belgijskog i evropskog fudbala je pre nekoliko dana napunio 20 godina i dogovorio transfer u Monako. Otkako se pojavio kao čudo od deteta, Tilemans je u raznim periodima bio želja skoro svih velikih evropskih klubova. Od Bajerna, preko Barselone, Juventusa, Intera i Milana do bogatih premijerligaša. U poslednje vreme se Everton pominjao kao najozbiljniji kandidat za njegovo dovođenje, Ronald Kuman je bio spreman da plati i 25.000.000 evra za obeštećenje, ali se igrač dogovorio sa Monakom čiji projekat i stil igre su mu se više svideli.

Kako javljaju mediji iz Francuske, sada je pao i dogovor klubova oko Tilemansove selidbe u Kneževinu na kraju sezone. Anderlehtu će pripasti 23.000.000 evra za obeštećenje što je najveći transfer u istoriji belgijskog fudbala. Prethodni rekord je držao Felainijev transfer iz Standarda u Everton za 21.760.000 evra.

Francuski mediji javljaju da je predugovor već potpisan, da su sve tri strane zadovoljne i da se samo čeka kraj sezone u kojoj Anderleht i Monako jure titule u nacionalnim šampionatima, pa da se transfer i javno ozvaniči.

(FOTO: Action images)


tagovi

AnderlehtBelgijaEvropaFrancuskaJuri TilemansLiga 1MonakoŽupiler Pro liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara