"Radost Moskovljana u Turskoj"
"Radost Moskovljana u Turskoj"

Monaku hladno u Azerbejdžanu, Nijase utišao Istanbul (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 05.11.15. | 18:55

Dva istovetna remija (1:1) zabeleženi su u uvodnim mečevima u Ligi Evrope

Radost Moskovljana u Turskoj

Oba meča četvrtog kola Lige Evrope koji su počeli od 17 časova završeni su bez pobednika istovetnim rezultatom – 1:1.

Izabrane vesti

Mnogo zanimljivije bilo je u Istanbulu gde je Bešiktaš propustio šansu da se trijumfom probije na čelo grupe H. Lokomotiva je bila čvrsta, iako se branila u većem delu meča, a neuspela ofsajd zamka odbrane Bešiktaša omogućila je tamnoputom Nijaseu da u 76. minutu, na asistenciju Mirančuka donese bod Železničarima iz Moskve.

Nakon poprilično tvrdog i nezanimljivog prvog poluvremena Rikardo Kvarežma je u 57. iskoristio odbijenu loptu golmana Giljermea i lepim udarcem levicom sa nekih petnaestak metara doveo istanbulske Orlove u vođstvo. 

Ipak, dvadesetak minuta kansije usledilo je već opisano izjednačenje gostiju, a domaćin je u finišu propustio dve sjajne šanse da se domogne pobede. Prvo je Nečip dobro šutirao, ali Giljerme sjajno intervenisao u 79. minutu, a u nadoknadi vremena golman gostiju je fenomenalno zaustavio i udarac Guluma posle prekida.

Na drugoj strani i Lokomotiva je mogla do pobede, ali je srpski reprezentativac, rezevista Petar Škuletić, loše šutirao iz izgledne pozicije.

U drugom meču današnjeg dana Karabag je u dalekom Azerbejdžanu odoleo u okršaju sa Monakom, gde je bilo 1:1, pa se u ovoj grupi situacija baš zakomplikovala.

Šveđanin Armenteros doveo je Karabag u vođstvo u finišu prvog poluvremena posle lepe akcije, ali je u nastavku rezervista Ivan Kavaleiro u 72. minutu iskoristio smušenost odbrane domaćina i smešnim udarcem, nakon što ga je golman Ibrahim Sehić napucao loptom srećno doneo izjednačenje Kneževima.

Mogao je Monako da stigne i do pobede na ovom meču, ali je Bernardo Silva u 90. minutu slabo šutirao iz dobre pozicije za gol.

LIGA EVROPE - 4. KOLO

GRUPA H

Bešiktaš – Lokomotiva 1:1 (0:0)
/Kvarežma 58 – Nijase 76/

21.05: Skenderbeg – Sporting Lisabon

POREDAK: Lokomotiva 8, Bešiktaš 6, Sporting 4, Seknderbeg 0.

GRUPA J

Karabag – Monako 1:1 (1:0)
/Armenteros 39 – Kavaleiro 72/

21.05: Totenhem – Anderleht

POREDAK: Monako 6. Totenhem, Anderleht i Karabag po 4. 

Pratite MOZZART i na Vajberu!

(FOTO: Action Images)


tagovi

Rikardo KvarežmaMonakoLokomotiva MoskvaLiga EvropeIvan KavaleiroEvropaBesiktas

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara