"ERIK TOHIR I MASIMO MORATI"
"ERIK TOHIR I MASIMO MORATI"

Morati surov prema svojima: Pojačanja nedovoljna za titulu, maksimalan domet drugo mesto

Vreme čitanja: 2min | sre. 03.08.16. | 12:10

Počasni predsednik milanskog kluba raduje se akvizicijama na Đuzepe Meaci, ali tvrdi da je Juventus na Apeninima i dalje bez premca

ERIK TOHIR I MASIMO MORATITransfer pijaca na Apeninima je ovog leta veoma interesantna. Dok Juventus apsolutno gospodari i na terenu i na tržištu, ostali pokušavaju da koliko-toliko budu dostojni konkurenti Staroj dami u borbi za trofeje. Između ostalih aktivirao se i Inter koji je doveo Evera Banegu (Sevilja), Kristijana Ansaldija (Đenova) i Čanera Erkina (Fenerbahče), dok se očekuje ozvaničenje saradnje sa Antoniom Kandrevom (Lacio), te nastavak pregovora sa Gabrijelom Barbosom iz Santosa. Popularni Gabigol se nalazi i na meti Juventusa, ali izgleda da je milanski klub trenutno u prednosti. 

Počasni predsednik Nerazura Masimo Morati smatra da dosadašnji i najavljeni dolasci igrača nisu dovoljni kako bi Inter osvojio titulu. Kaže da je drugo mesto maksimalan domet njegovog omiljenog kluba.
"Interova pojačanja su odlična. Posebno mi se sviđaju igrači koji se pominju u ofanzivi, a Antonio Kandreva je sjajno igrao u Laciju i dobar je momak. Ako bi i zvanično došli Gabrijel Barbosa i Kandreva, Inter će biti drugi klub po snazi u Seriji A. Mnogo toga će zavisiti od atmosfere u svlačionici. Ukoliko ona bude negativna, džaba Interu sva pojačanja. I Napoli i Roma će dovoditi nove fudbalere, pogotovo što su ostali bez Gonzala Iguaina i Miralema Pjanića", kazao je Morati za Gazetu delo Sport.

Izabrane vesti

Pored sjajnih partija Gabigol je poznat i po nezgodnom temperamentu. Koliko je Brazilac talentovan govore i poređenja sa njegovim slavnim zemljakom Ronaldom, no Morati tvrdi da je rano za bilo kakve prognoze i poređenja.
"Znam, čitao sam o Gabrijelovom karakteru. To ponekad može doneti i dobre stvari. Moraće da se ugleda na starije u ekipi,  s obzirom na to da nema ni 20 godina. Treba da zna gde je došao i kakve ambicije ima Inter. Rano je za poređenja s Ronaldom. Ne zaboravite da se on dvaput vraćao posle povreda. Videćemo da li će Gabrijel pokazati toliku posvećenost i istrajnost. Priznajem da ne znam mnogo o njemu, ali, sudeći po klubovima koji ga traže, mislim da bi bio neverovatno pojačanje", poručio je Morati.

Italijan je pohvalio nove kineske vlasnike.
"Obavljaju odličan posao od samog početka. Navijači su mislili da će im biti potrebno vreme da se prilagode italijanskom fudbalu, tu je i finansijski fer-plej. Umesto toga, odmah su se bacili na posao. I predsednik Erik Tohir zaslužuje pohvale", završio je Morati.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Serija ANapoliMasimo MoratiManolo GabijadiniJuventusItalijaInterGabrijel Barbosa GabigolEvropaEver BanegaČaner Erkin

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara