Mouče pretnja Katolicima

Vreme čitanja: 2min | ned. 17.03.19. | 10:33

Kolo Kolo sa nekadašnjim ofanzivcem Crvene zvezde dočekuje velikog rivala

Gotovo da nema prvenstvenog kola u Čileu, a da se u Santjagu ne igra gradski derbi. Ove nedelje u okviru 5. kola Primere na programu je okršaj ljutih rivala, Kolo Kolo dočekuje Univerzidad Katolika, branioca šampionske titule (16.00).

Velika „čileanska trojka“ već godinama ne opravdava renome, pošto se u vrhu prvenstva u zemlji poznatoj po vinu, vulkanima i zemljotresima skoro nije desilo da Kolo Kolo, Univerzidad de Čile i Univerzidad Katolika zaposednu tri glavne pozicije po završetku šampionata. U tekućoj kampanji najviše je pokazao trenutno neporaženi „večiti šampion“, koji je pretrpeo velike promene tokom zime. Kolo Kolo se rastao s doskorašnjim trenerom, legendom kluba Hektorom Tapijom i za kormilara postavio Marija Salasa, koji iza sebe ima tri berićetne sezone. Najpre je upravo s današnjim rivalom osvojio Aperturu i Klausuru, da bi protekle godine bio najuspešniji u Peruu sa Sporting Kristalom. Salas je sa sobom poveo ofanzivno krilo Gabrijela Kostu, koji se istakao pogocima na startu mandata, a uspeo je i da obezbedi potpis Pabla Moučea, nekadašnjeg asa Boke Juniors, poznatog i po neslavnoj epizodi u Crvenoj zvezdi. Argentinac je već dva puta pogađao mrežu i uz iskusne Karmonu, Valdesa, Valdiviju, Insauraldea i najboljeg strelca prvenstva prošle sezone Paredesa, predstavljaće udarnu snagu ekipe u pohodu na tron.

Izabrane vesti

Katolici nisu preterano menjali sastav. Glavni igrači su ostali na okupu, a utisak je da je ekipa još jača nego lani. Prekaljeni strelac Sebastijan Saez koji se dokazao u arapskom svetu dobio je jednako uspešnog kolegu u napadu, Kolumbijca Duvijera Riaskosa, a loptama bi trebalo da nastavi da ih snabdeva sićušni Dijego Buonanote, nekadašnja nada River Plejta. 

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Ned 16:00 1395 ČILE1 Colo Colo - Universitad Catolica kmb 1X&gg 2,35
Ukupna kvota2,35

ČILE 1 - 5. KOLO

Petak
16.00: (2,25) Kolo Kolo (3,15) Universidad Katolika (3,15)
20.00: (2,65) Palestino (3,00) Deportes Ikike (2,70)
22.15: (2,20) Kokimbo Unido (3,15) Union La Kalera (3,25)

Ponedeljak
00.30: (1,87) Everton (3,35) Antofagasta (4,00)

*** kvote su podložne promenama

Foto: Star sport


tagovi

Pablo MoučeKolo KoloUniverzidad KatolikaČile 1sportsko klađenjeDijego Buonanote

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara