""
""

Može li Partizan da ne primi gol?

Vreme čitanja: 2min | ned. 08.11.15. | 09:58

Ćirković i Fabrisio prvi put zajedno u Superligi na gostovanju crno-belih u Jagodini (17 časova)

Napad da postigne, odbrana da sačuva. Tako prosto na prvi pogled, ali u Partizanu ove sezone maltene nije moguće spojiti osnovna dva fudbalska postulata, pa se pred gostovanje u Jagodini pitaju Grobari da li je konačno kucnuo čas da njihovi miljenici na jednoj utakmici Superlige sačuvaju mrežu.

Izabrane vesti

Ta misija imala je obrise nemoguće u svakom od osam prvenstvenih susreta van Humske 1. Po zakonu velikih brojeva negde i ona mora da se prekine. Možda baš pod Đurđevim brdom, gde ekipa iz Pomoravlja nikog nije pobedila od 24. maja, a na sve to ima najlošiji napad u ligi, sa svega šest preciznih hitaca.
„Nadam se da danas nećemo primiti gol. Imamo defanzivni problema, ali moje profesionalno i lično mišljenje je da Partizan ne bi smeo da prima ovoliko golova. Da bismo pobedili mora i odbrana da bude na visokom nivou, jer u napadu imamo kvalitet da zatresemo mrežu, još samo da popravimo igru iza lopte“, svestan je trener Ljubinko Drulović da ga čeka još jedan vraški težak zadatak u Jagodini (17 časova).

KVOTE ZA MEČ JAGODINA - PARTIZAN

Utoliko teži zbog činjenice da opet nije u prilici da sastavi najjači tim, prinuđen je da tumba baš defanzivnu liniju kojoj nedostaju Miloš Ostojić (suspendovan zbog isključenja u Gornjem Milanovcu), Gregor Balažic i Nikola Leković (povređeni). To znači da će štoperski tandem činiti Lazar Ćirković i Fabrisio Dornelas. Prvi put u Superligi.
Ko igra za Partizan mora da preuzme odgovornost, kako bismo popravili  utisak iz Bilbaa. Svesni smo da u Srbiji mormao da preuzmemo inicijativu, igramo napadački, postignemo gol, iako nas čeka rival koji je defanzivno dosta dobar i koji će pokušati da deluje na kontre. Od nas se očekuje da domniramo, sigurno ćemo igrati napadački“.

Partizanu nedostaju još Nemanja Petrović, Darko Brašanac i Andrija Živković, Abubakar Oumaru je rovit, dok je Drulović ostavio otvorenom mogućnost da posle mesec dana odustva fudbal ponovo zaigra kapiten Saša Ilić.
Želimo da se iz Jagodine vratimo sa tri boda,  koja bi nam bila važna posle teškog poraza u Španiji. Ni Jagodna, ni mi ne možemo u ovom trenutku da se pohvalimo vrhunskim rezultatima, ali verujem u karakter u kvalitet naših igrača. Nadam se da ćemo obradovati sve navijače Partizana“; dodao je trener crno-belih.

Aktuelni prvak Srbije bi u Jagodini trebalo da zaigra u sledećem sastavu: Kljajić – Vulićević, Ćirković, Fabrisio, Subić – Jevtović, Lukić – Grbić, Babović, Stevanović – Božinov.

Pratite MOZZART i na Vajberu

(foto: MN Press)


tagovi

SuperligaSrbijaFK PartizanLjubinko DrulovićLazar ĆirkovićFabrisio Silva Dornelas

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara