""
""

Možete da postavite zid, struju i bodljikavu žicu - protiv njega nema spasa! Gromovnik Vestbruk doveo Sparse na ivicu ambisa (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 11.05.16. | 08:29

Sa 35 poena, 11 skokova i devet asistencija u petom meču okrenuo je polufinalnu seriju u korist Tandera

Ponovo je bio nezaustavljiv i zato je Oklahoma još jednom uzela meru San Antoniju! Treći put u poslednje četiri utakmice Sparsi su pali na kolena, jer ni ovog puta nisu imali rešenje za „višu silu“ koja je sa druge strane slala udare gromova i na kraju Tanderima ostaje još samo jedna pobeda za plasman u finale Zapadne Konferencije - 95:91. 

Izabrane vesti

Dok je u ligaškom delu sezone tim Grega Popoviča pretrpeo samo jedan poraz, u polufinalnim okršajima sa Oklahomom već su pala dva brejka u AT&T Centru. Sa 35 poena, 11 skokova i devet asistencija pogurao Tandere ka veoma važnom trijumfu, uprkos tome što je domaćin sve do tri minuta pre kraja meča držao vođstvo čvrsto u svojim rukama. Ali jednostavno odbrambenih rešenja za jednog od najdominantnijih igrača današnjice - nije bilo. 

Mada je San Antonio ostao u životu sve do poslednjih trenutaka susreta, Vestbruk je meč zaokrenuo na nešto više od šest sekundi pre završnog zvuka sirene. Gosti su izveli aut sa strane, a lopta je prvo bila namenjena Kevinu Durantu. Međutim, kako je Durantula bio dobro „pokriven“, u posed je došao Vestbruk i napravio čudo. Lenard je učinio sve što je mogao kako bi skrivio faul, ali izvrsni plejmejker se iskusno iščupao iz ruku najboljeg igrača Sparsa i završio akciju do kraja, uz faul koji je tada načinio Oldridž. Uz pogođeno dodatno slobodno bacanje Oklahoma je imala nedostižnih 95:91. 

Pored Vestbruka kod gostiju izdominirao je Durant sa 23 poena, šest skokova i pet asistencija, dok je Stiven Adams dodao 12 koševa i 11 uhvaćenih lopti. Kod Sparsa Lenard je imao 26 poena, šest skokova, pet ukradenih lopti i četiri asistencije, dok su Oldridž i Grin skupili po 20 koševa. Oni su ujedno bili i jedini sa dvocifrenim brojkama u timu.

Za Sparse ništa nije izgubljeno, jer su se i ranijih godina nalazili u sličnim situacijama. Poslednji put je to bilo 2008. godine, kada su Mamuze uspele da zaokrenu rezultat u seriji protiv Nju Orleansa. 

Šesti meč igra se u noći između četvrtka i petka od 02.30, a domaćin je Oklahoma.

NBA - REZULTATI

San Antonio - Oklahoma 91:95
/Oldridž 26 - Vestbruk 35/

(FOTO: Action Images)


tagovi

Rasel Vestbrukplej-of NBA ligeNBA ligaLamarkus OldridžKevin DurantKavaj LenardDeni Grin

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara