"Da li će dočekati šansu - Nikola Antić i Predrag Đorđević"
"Da li će dočekati šansu - Nikola Antić i Predrag Đorđević"

MOZZART ANALIZZA: Čemu služe silni bekovi u Zvezdi?

Vreme čitanja: 3min | uto. 21.10.14. | 11:57

Predrag i Stefan Đorđević nisu debitovali za crveno–bele u zvaničnim mečevima, Nikola Antić odigrao svega 90 minuta u Kupu. Prinudno prebacivanje Nejca Pečnika u poslednju liniju moglo bi da ima negativan domino efekat za kompletnu postavu srpskog šampiona

Da li će dočekati šansu - Nikola Antić i Predrag ĐorđevićVapio je trener Crvene zvezde Nenad Lalatović, tokom letnjeg prelaznog roka, za klasnim napadačem, pozivao se na broj postignutih golova Dragana Mrđe i Abiole Daude u prošloj sezoni, ne sluteći ni jednog trenutka da će mu se smrknuti pred očima posle teške povrede standardnog desnog beka Marka Petkovića. Mada na brojnom stanju ima i pridošlicu iz Javora Predraga Đorđevića mladi stručnjak je poput prethodnika na klupi crveno – belih Slaviše Stojanovića morao da se posluži improvizacijom i poverenje kraj desne aut linije ukaže univerzalcu Nejcu Pečniku.

Podatak da se Predrag Đorđević, momak koji se prošlog leta posle gola crveno-belima pominjao kao pojačanje kluba sa Marakane, nije izborio za iole ozbiljniji status izbacio je na površinu još jedno pitanje posle poraza u 147. večitom derbiju: Čemu služe silni bekovi u Crvenoj zvezdi?

Izabrane vesti

Jer sudbinu Predraga Đorđevića deli I njegov prezimenjak sa suprotnog boka Stefan, dok je u dosadašnjem delu sezone “zlatni Litvanac” Nikola Antić stigao do uloge pukog epizodiste i odigrao svega 90 minuta u kup pobedi nad Borcem iz Čačka… Sudbina trojice bekova zapravo pokazuje koliki je bio raskorak između želja i mogućnosti rukovodstva i stručnog štaba Crvene zvezde u letnjem prelaznom roku.

Trener Nenad Lalatović je u vise navrata istakao da njegov bivši đak iz  Napretka Miloš Cvetković poseduje sve reference potrebne za Zvezdinog beka, ali  kada je iz Kruševca stigao negativan odgovor, Zvezdin strateg je “počašćen” Predragom Đorđevićem. Dotadašnji član Javora iz Ivanjice nikada nije bio u Lalatovićevom fokusu, a očigledno je da ga nije impresionirao i tokom dosadašnjem rada. Sve navodi da će Nejc Pečnik, barem do zime, morati da zatvori rupu na poziciji desnog beka, ali takav rasplet imaće vrlo negativan domino efekat na kompletan tim aktulenog šampiona. Tačno je da je slovenački univerzalac proletos odigrao vise nego korektno u poslednjoj liniji, međutim možda je bio trenutak da stručni stab i rukovodstvo Crvene zvezde oduže Pečniku fiksiranjem na prirodnoj poziciji krila. Posebno, jer je iskusni Slovenac na tom mestu po dolasku u Zvezdu bio prilično ubedljiv, raspoložen da efektnim driblinzima “lepi na poster” direktne čuvare.

Neće biti problema ako se šef odluči da mi nameni ulogu beka. Davno sam rekao da sam timski igrač”, rekao je u najavi derbija Nejc Pečnik.

Naviknut da bude posvećen timu Pečnik je verovatno prećutao konstataciju javnosti da je prošlogodišnja selidba u poslednju liniju uticala i na njegovu tržišnu vrednost. Sa druge strane Lalatovićev stari znanac iz Voždovca Stefan Đorđević doveden je sa ciljem da popuni broj i samo teoretski bude konkurent kapitenu Nikoli Mijailoviću. Imao je iza sebe šest meseci neigranja u superligašu iz Dušanovca, ali se uklapao u skromnu finansijsku konstrukciju odgovornih iz Ljutice Bogdana.

Malo igrača bi postupilo kao Stefan Đorđević. Došao je ovde, za malu platu. Zna da neće igrati. Sve sam mu objasnio u razgovoru, zna i on da je Mijailović neprikosnoven”, objašnjavao je tokom leta Nenad Lalatović.

Kasnije je kao podrška kapitenu Džoniju doveden i perspektivni Nikola Antić. Dolazak bivšeg omladinskog reprezentativca koji je iza sebe imao godinu dana seniorskog fudbala može da se označi kao potez za dane buduće. On je bio neizostavan član selekcije Ljubinka Drulovića koja se popela na krov Evrope, tako da se očekuje da u bližoj budućnosti počne da krade minute Mijailoviću. Debitovaće u prvenstvu za vikend protiv Donjeg Srema pošto kapiten ima parne kartone… Nekadašnji član Rada dobiće tako priliku da pokaže da ljudi iz Crvene zvezde nisu uzalud trošili energiju kako bi ga doveli na Marakanu, te da u perspektivi može da bude vrlo, vrlo ozbiljna opcija. Inače, Antić je jedan od pikova prvog čoveka kluba Zvezdana Terzića.

Postojala je mogućnost da Ranko Stojić odvede Nikolu Antića u PSŽ. Morali smo da čekamo, ali kada se otvorila mogućnost da ga angažujemo nismo oklevali”, rekao je nedavno Zvezdan Terzić.

(FOTO MN PRESS)


tagovi

FK Crvena zvezdaNejc PečnikNenad LalatovićNikola AntićPredrag ĐorđevićSrbijaStefan ĐorđevićSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara