"Lebron koči protiv Majamija"
"Lebron koči protiv Majamija"

MOZZART kalkulator: Kralj ne forsira protiv svojih, Amerikanci dominiraju u Evroligi!

Vreme čitanja: 2min | čet. 02.04.15. | 16:28

Spremili smo vam tri predloga iz Evrolige i još dva iz NBA...

Izabrane vesti

Turci jednostavno nemaju dovoljno igrača i svih sedmorica ili osmorica igrača sa velikom minutažom moraju da budu na visokom nivou kako bi uspeli da pariraju Makabiju. Pored toga, Džastin Karter je prva napadačka opcija u timu Ergina Atamana uz Ercega i Gulera, pa uzima mnogo šuteve od kada je pola tima napustilo Istanbul. Na prethodnom meču protiv Panatinaikosa šutnuo je po pet puta za dva i tri poena i ako danas ponovi nešto slično mogao bi i uz loš procenat šuta da dođe do 10 poena.

8709 Dešon Tomas (Barselona) – više od 8,5

Amerikanac je ušao u formu u pravom trenutku, te je na poslednjih pet utakmica čak četiri puta bio „dvocifren“. Vrlo je nezgodan za čuvanje pošto je jači od većine niskih krila, brži od maltene svih krilnih centara u Evropi, a igra na obe pozicije kod Ćavija Paskvala. Jedini igrač Reala koji fizičkim karakteristikama može da parira Tomasu jeste Jonas Mačijulis koji nema preveliku minutažu. Verujemo da će Dešon naći način da dođe do devet poena, ako ne i više od toga.

8718 Dimitris Dijamantidis (Panatinaikos) - manje od 9,5

Grčki bek je odavno prestao da bude primarni strelac Zelenih. Grci su nadomak četvrtfinala Evrolige, a na utakmici protiv Albe u Atini, Dijamant će, kao i mnogo puta ove sezone, poene prepustiti saigračima i biti plejmejker u pravom smislu te reči. Nije da ne može da postigne 10 poena, samo na iskustvo ako ništa drugo on bi to mogao, ali verujemo da će biti u prepoznatljivom raspoloženju kada asistira na sve strane, a na šut ni ne pomišlja.

8631 Erik Bledso (Finiks) – više od 17,5

Finiks još uvek ima kakve-takve šanse za plej-of, pa će večeras svim silama pokušati da prekine seriju Golden Stejta od 10 vezanih pobeda. To će, naravno, biti mnogo teško, pa će najbolji igrač Sansa morati da odigra najbolje što ume kako bi tim Džefa Hornaseka i mogao da razmišlja o trijumfu nad Ratnicima. Bledso je u februaru imao najbolje brojke što se poena tiče, dok je tokom marta malo pao u i po tom pitanju, ali i sa procentima šuta. Međutim, kada se mora – mora se, pa smatramo da će Erik ubaciti makar dvadesetak koševa Golden Stejtu.

8601 Lebron Džejms (Klivlend) - manje od 26,5

Lider Kavalirsa otišao je na lep način iz Majamija sa kojim je četiri puta uzastopno osvojio titlu na istoku, pa se čini da nema nameru da previše zapinje protiv svog bivšeg kluba i najboljeg prijatelja Dvejna Vejda, koji pritom grčevito jure plasman u plej-of. Klivlend će verovatno dobiti utakmicu, ali ne verujemo da će Džejms postići previše poenta, već da će biti u „plejmejker modu“.

(FOTO: Action Images)


tagovi

PanatinaikosNBA ligaMozzartLebron DžejmsKK BarselonaGalatasarajFiniks SansEvroligaErik BledsoDžastin KarterDimitris DijamantidisDešon Tomas

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara