""
""

Mrđa je slobodan, ko će ga uzeti – Voša, Zvezda ili možda Partizan?

Vreme čitanja: 2min | sub. 13.07.13. | 12:58

Srpski centarfor posle tri godine raskinuo ugovor sa Sionom

Dragan Mrđa (29) je posle tri godine raskinuo ugovor sa Sionom i slobodan je u izboru nove sredine.

Bivši reprezentativac Srbije je prošlog meseca preneo predsedniku švajcarskog kluba Kristijanu Konstantinu da želi da promeni sredinu, međutim, tad mu je predočeno da će biti prva opcija u napadu, ali je u međuvremenu postignut novi dogovor.
Dogovor između mene i Konstantina je ostvaren na obostrano zadovoljstvo. Želeo sam da imam slobodu u izboru novog kluba. Velika prednost je što sam slobodan igrač. Zahvalan sam ljudima iz Siona na izvanrednoj saradnji u prethodnom periodu“, rekao je Mrđa, za koga se već raspituju pojedini evropski, ali i klubovi iz Meksika.

Izabrane vesti

Ne bi bilo iznenađenje ako se Dragan Mrđa vrati u Super ligu, pitanje je samo čiji bi dres obukao. Dete je Crvene zvezde, posle dokazivanja u ubskom Jedinstvu, u generaicji Boška Jankovića, Marka Perovića, Dušana Baste, Dejana Milovanovića, proveo je četiri godine na Marakani i na 39 prvenstvenih mečeva postogao sedam golova. A kako Crvena zvezda nije do kraja popunila napadačku liniju (tu su Abiola Dauda i Stefan Mihajliović, kao i Ognjen Ožegović), Mrđa se čini kao jedna od logičnih opcija, pogotovu za njega ne bi trebalo da se plati obeštećenje.

Mrđu bi raširenih ruku dočekali i u Novom Sadu, gde je bio jedan od ljubimaca navijača Vojvodine. Mateja Kežman je u ulozi savetnika novog predsednika Balše Buturovića ambiciozno krenuo u stvaranje jakog tima. Doveden je iz Čelsija na pozajmicu golman Matej Delač, trebalo bi da stigne Andrija Kaluđerović, pominje se mogućnost povratka Gojka Kačara i Milana Stepanova, a ako bi došao i Mrđa Lale bi imale stvarno sjajan tim, sposoban možda da se posle četvrt veka bori za titulu.

Tu nije kraj o povezanosti Dragana Mrđe i najjačih srpskih klubova. Njega je još pre tri godine želeo Partizan. U jednom trenutku dogovor je postignut, međutim, kad se očekivala promocija napadač je odlučio da gradi inostranu karijeru. Pitanje je da li je nekadašnji reptrezentativac i dalje interesantan Albertu Nađu. Sve je moguće u situaciji kad crno-beli ponovo napadaju Ligu šampiona, a odlaze braća Stefan i Marko Šćepović, a dovedeni su sve besplatni i igrači na pozajmice, a i Dragan se uklapa u profil novajlija kakva u Humskoj najviše vole.

Nekadašni špic Crvene zvezde, Vojvodine, Lirsa i Zulte Varegem ostavio je za sobom turbulentnu godinu. Najpre je odsustvovao zbog povrede, da bi kasnije bilo nesuglasica između njega i tadašnjeg trenera Đenara Gatuza, zbog čega je prebačen u B tim, gde je na tri utakmice postigao četiri gola.

Sve vesti iz letnjeg prelaznog roka možete pratiti na našem specijalu.

(FOTO: Action images)


tagovi

FK Crvena zvezdaDragan MrdjaFK PartizanSionSrbijaSuperligaTransferi 2013FK Vojvodina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara