Mrkela potvrdio: Zvezda hoće Jirku!

Vreme čitanja: 1min | pon. 03.09.18. | 12:40

Čeka se januar

Nije mnogo vremena bilo potrebno čelnicima Crvene zvezde da potvrde pisanja slovačkih medija i otkriju svoje karte za januar!

Izabrane vesti

Posle jednog od najuspešnijih prelaznih rokova u novijoj klupskoj istoriji, sportski direktor Mitar Mrkela poručio je da je Crvena zvezda zaista zainteresovana za ponajboljeg igrača Spartaka iz Trnave - Erika Jirku.
"Jirka je izvanredan igrač i Crvena zvezda je zainteresovana za njega", kratko je poručio Mrkela, što je bilo dovoljno da se uđe u kombinatoriku Zvezdinih planova za sledeću zimu. 

Erik Jirka je dete Spartaka i u prvi tim prebačen je pre dva leta. Od tada je počelo lagano da se ustaljuje kao jedan od standardnih prvotimaca, da bi ovog leta potpuno eksplodirao. Bio je jedan od najboljih igrača Trnave u kvalifikacijama za Ligu šampiona, a Crvenoj zvezdi je u dvomeču trećeg kola kvalifikacija zadavao dosta problema po desnom ofanzivnom boku. Jirkina prednost je ta što može da se snađe podjednako dobro i na levom boku, a prethodna iskustva pokazala su da takve igrače Vladan Milojević i vrhuška Crvene zvezde najviše cene. 

Njegova tržišna vrednost je prema informacijama specijalizovanog sajta Transfermarkt procenjena na oko 400.000 evra. 

Foto: MN Press


tagovi

Spartak TrnavaMitar Mrkela

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara