"Huan Paredes i Loran Koščijelni"
"Huan Paredes i Loran Koščijelni"

MUNDIJALSKI TIP: Ekvador - Francuska

Vreme čitanja: 2min | sre. 25.06.14. | 14:22

Didije Dešamp je najavio čak šest izmena u prvom timu, ali južnoamerički Trikolori će imati jako težak zadatak po pitanju plasmana u osminu finala

Huan Paredes i Loran Koščijelni

Kada je Didije Dešamp odlučio da među 23 fudbalera koji će da predstavljaju Francusku na Svetskom prvenstvu ne uvrsti jednog od najkreativnijih igrača Samira Nasrija, mnogi su pomislili da je napravio veliku grešku. Zatim je zvezda Bajerna, sjajni Frank Riberi, odustao od Mundijala zbog povrede leđa, pa se uvrežilo mišljenje da će se Trikolorima ponoviti debakl iz Južnoafričke Republike. Međutim, stvari su potpuno drugačije: Francuska je protiv Hondurasa (3:0) delovala moćno, a u meču sa jakom Švajcarskom impresivno (5:2), često podsećajući na generaciju koja je 1998, predvođena magičnim Zinedinom Zidanom, na svom tlu došla do svetske krune.

Izabrane vesti

Dešamp je stvorio kompaktnu i izbalansiranu ekipu u kojoj vlada sloga po principu „svi za jednog, jedan za sve“, a njegovi musketari svesni su da samo tako mogu do velikih dela. Čak i brojne izmene u odnosu na sastav koji je deklasirao Švajcarce - a Dešan ih je najavio čak šest, od kojih su dve iznuđene (Varan ima stomačne probleme, a Kabaj je suspendovan) - uopšte ne utiče na činjenicu da su Galski petlovi apsolutni favoriti protiv Ekvadora (kvota na dvojku iznosi 1,85), objektivno najslabijeg predstavnika Južne Amerike.

Dešanov iskusniji kolega Rejnaldo Rueda, koji je na prethodnom SP sedeo na klupi Hondurasa, svestan fudbalske inferiornosti svojih pulena zaigrao je na kartu nacionalnog ponosa: „Ako je Urugvaj mogao da prođe u osminu finala posle početnog poraza, zašto ne bismo i mi?“ - zapitao se Kolumbijac na konferenciji za novinare i dodao da iskreno veruje u uspeh.

Ruedi ide na ruku to što je Dešamp „izmešao karte“ i ima osnova za golove u obe mreže (tip GG3+, kvota 2,05), tim pre što je Ekvador nanizao sedam takvih utakmica. To važi i za MOZZART kombinaciju 1+I&2+II (kvota iznosi 2,80): Ekvador mora da rizikuje, a Francuzi maksimalno žele da iskoriste momentum, nastave tamo gde su stali i dodatno naplaše sve potencijalne protivnike u nastavku završnog turnira.

STADION: Mario Filjo (Marakana) u Rio de Žaneiru (kapacitet 76.804 mesta)

POČETAK: 22.00

SUDIJA: Numandije Desire Due (Obala Slonovače) - 3,83 žuta kartona po meču, 0,22 crvena kartona po meču, 0,22 penala po meču

MOGUĆI SASTAVI:

EKVADOR (4-2-3-1): Dominges - Paredes, Eraso, Gvagva, Valter Ajovi - Minda, Noboa - Antonio Valensija, Montero, Martines - Ener Valensija.

FRANCUSKA (4-3-3): Loris - Sanja, Koščijelni, Sako, Dinje - Sisoko, Matuidi, Pogba - Grizman, Remi, Benzema.

Kvote za sve mečeve Mundijala 2014. u Brazilu, specijale i klađenje uživo na SP možete pronaći OVDE.

ŠTA VI MISLITE? Imate li svoje ideje, predloge, fikseve... koje biste podelili s drugima?

Ostavite svoj komentar ispod teksta.

(FOTO: Guliver/Getty Images)


tagovi

reprezentativni fudbalJužna AmerikaFrancuskaEvropaEkvadorBrazil2014EBrazil2014

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara