"Aleks Song i Mario Mandžukić"
"Aleks Song i Mario Mandžukić"

MUNDIJALSKI TIP: Kamerun - Hrvatska

Vreme čitanja: 2min | sre. 18.06.14. | 16:19

Pošto je Meksiko izvukao bod protiv Brazila, Vatreni će morati da jure dve pobede u preostala dva meča u A grupi. Ne sumnjamo da će prvu ostvariti, bez obzira što protivnici imaju nadimak Nepobedivi lavovi

 

Aleks Song i Mario Mandžukić

Izabrane vesti

Utakmica koja je „biti ili ne biti“ za obe selekcije, jer poraz gotovo sigurno znači oproštaj od Mundijala. To se posebno odnosi na Kamerun koji u poslednjem kolu igra sa domaćinom Brazilom, ali ni Hrvati ne smeju da kalkulišu, jer njihov preostali rival Meksiko uopšte nije naivan i u džepu već ima četiri boda. Očekujemo da Vatreni pobede (kvota na dvojku je 1,77) - bio bi red sa im se vrati zbog načina na koji su pretrpeli poraz od Selekaa - a za dvojku ima dosta razloga.

Prvi je stanje u kojem su Kamerunci: protiv Meksika, koji je pružio osrednju partiju, nisu ličili ni na šta, o čemu govori i podatak da su jedini šut na gol (!) uputili tek u 91. minutu, a poznato je da afričke reprezentacije, ako im loše krene, lako i potpuno klonu duhom, pa najblaže rečeno postaju nezainteresovane. Pritom, njihov talisman, kapiten i najbolji strelac Samjuel Eto, propustiće ovaj susret zbog povrede kolena, a samo njegovo prisustvo na terenu mnogo znači saigračima.

S druge strane, u sastav Hrvatske vraća se Mario Mandžukić koji je odradio suspenziju, pa će naše komšije biti ekstremno opasne sa Bajernovim golgeterom u špicu. Odlična stvar za njih je i da će ključni vezista Luka Modrić, kojeg je Brazilac Luiz Gustavo „počastio“ gaženjem po stopalu, biti potpuno spreman za ovu utakmicu.

Uvećane napadačke opcije koje je hrvatski selektor Niko Kovač dobio Mandžukićevim povratkom trebalo bi da rezultiraju brojnim šansama, pa nas ne bi iznenadilo ako bi naše komšije u oba poluvremena bar po jednom pronašle put do mreže rivala (TM2 12GG, kvota 2,85) koji je nanizao pet poraza na svetskim šampionatima.

Kao poslednju opciju predlažemo vam prelaz 2-2 (kvota je 2,85), zbog toga što će Kockasti morati koliko-toliko da sačuvaju svežinu za Meksikance, a da bi došli u takvo poziciju neophodno im je da što pre završe posao sa ekipom koja je, uz Nigeriju i Honduras, najveće mundijalsko razočaranje.

STADION: Arena Amazonija u Manausu (kapacitet 42.374 mesta)

POČETAK: 00.00

SUDIJA: Pedro Proensa (Portugal) - 3,83 žuta kartona po meču, 0,16 crvenih kartona po meču, 0,22 penala po meču

MOGUĆI SASTAVI:

KAMERUN (4-3-3): Itanđe - Đege, Enkulu, Šeđu, Asu-Ekoto - Song, Embija, Eno - Mukanđo, Abubakar, Čupo-Moting.

HRVATSKA (4-2-3-1): Pletikosa - Srna, Ćorluka, Lovren, Pranjić - Modrić, Kovačić - Perišić, Rakitić, Olić – Mandžukić.

Kvote za sve mečeve Mundijala 2014. u Brazilu, specijale i klađenje uživo na SP možete pronaći OVDE.

ŠTA VI MISLITE? Imate li svoje ideje, predloge, fikseve... koje biste podelili s drugima?

Ostavite svoj komentar ispod teksta.

(FOTO: Guliver/Getty Images)


tagovi

reprezentativni fudbalBrazil2014AEvropaKamerunHrvatskaBrazil2014

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara