""
""

Murinjo doveo holandskog "Džerarda" u Čelsi

Vreme čitanja: 2min | pon. 27.05.13. | 12:52

Marko van Ginkel iz Vitesea, koga porede sa kapitenom Liverpula, stiže iz Vitesea na Stamford bridž

Dok čeka završetak Primere (sledeće sedmice) kako bi ozvaničio povratak u Čelsi, Žoze Murinjo se, razumljivo, više bavi pojačanjima za sledeću sezonu na klupi Plavaca, nego što ga interesuju partije Real Madrida u završnici za njih proćerdane sezone. Portugalac je dostavio gazdi Romanu Abramoviču spisak želja, a bogati Rus mu već udovoljio, dogovorivši transfer - Marka van Ginkela.

Engleski mediji danas naširoko pišu kako će holandski vezista biti prvo pojačanje londonskog kluba u letnjem prelaznom roku. On je za Vitese u minuloj sezoni odigrao 33 utakmice, postigao osam golova i bio, uz Vilfreda Bonija (priča se da će u Anži), možda i najzaslužniji što se klub iz Arnema plasirao u Ligu Evrope.

Izabrane vesti

Reč je o jednom od najperspektivnijih fudbalera u zemlji Lala, prošle godine počašćen je laskavim priznanjem „talenat godine“ i Trofejom ''Johan Krojf'', koji se dodeljuje najboljem mladom igraču Eredivizije. A stručnjaci njegovu igru porede za umećem kapitena Liverpula, zbog sposobnosti da neumorno šparta od svog do tuđeg šesnaesterca već prozvali su ga - Stiven Džerard iz Holandije.

Kvalitet Van Ginkela prepoznao je i selektor Holandije, Luj van Gal, novembra prošle godine pozvao ga je za prijateljski duel sa Nemcima (zamenio Afelaja, proveo na terneu 31 minut), posle staža u mladoj selekciji, gde je ovaj momak, rođen u Amersfortu 1992, odigrao 13 utakmica i postigao tri gola.

Za razliku od većine mlađih igrača koji dođu u Čelsi, Marko ne bi trebalo da bude poslat na pozajmicu u neki drugi klub, već će se odmah staviti na raspolaganju Žoze Murinju.

Kad već nije mogao da da dovede pravog Stivena Džerarda tokom prvog mandata...

(FOTO: Action images) 


tagovi

ČelsiEredivizijaEvropafudbalHolandijaMarko Van GinkelPremijer ligaViteseŽoze Murinjo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara