Murinjo je to! Specijalne izmene okrenule Juve naglavačke, Mančester imao više sreće nego pameti (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | sre. 07.11.18. | 22:55

Junajted slavio u Torinu, Real petardirao Plzenj

Ima nešto u tom timu što mu ne da da se preda! Hodao je Mančester junajted ivicom protiv Njukasla, te u Bornmutu, pa i u Torinu, ali se svaki put izvukao. Štaviše, ovo što je uradio na terenu gde ne pobeđuju mnogi ima šmek jednog Portugalca. Ne onog u kog se od nedavno kunu navijači Juventusa, već čoveka kojeg cela Italija, izuzimajući navijače Intera, ne može da smisli. Nepredvidivog, mada i dalje velikog taktičara, Žozea Murinja.

Gledao je strateg Crvenih đavola kako se njegov tim tetura, kako ne zna gde bije, kako mu možda visi prolaz u narednu fazu takmičenja, a onda je dvema izmenama „okrenuo“ derbi utakmicu četvrtog kola Grupe H Lige šampiona u svoju korist i vratio Staroj dami za poraz na Old Trafordu, a svoj tim primakao osmini finala. Ključnim se ispostavio 79. minut. Umesto Andera Erere i Aleksisa Sančeza, koji opet ništa dobro nisu pokazali, Murinjo je poslao na teren Huana Matu i Maruana Felainija, a njih dvojica iz dva prekida režirala preokret, poništivši prvenac Kristijana Ronalda za Juve u elitnom takmičenju – 2:1.

Izabrane vesti

Objektivno, Mančester je imao više sreće nego pameti. Kakav je bio pre dve sedmice na svom, tako neubedljiv je bio i na Alijanc stadionu. Nije mogao nigde više od dve trećine utakmice. Juve je dominirao terenom, stvarao šanse, ali ih i propuštao. U prvom delu Sami Kedira je pogodio stativu, u drugom Paulo Dibala prečku, a kad je Kristijano Ronaldo iz voleja na dugački pas Leonarda Bonučija „zapalio“ publiku i postigao prvi gol za crno-bele u elitnom kupu činilo se da je sve rešeno. Posebno što je tim Masimilijana Alegrija bio daleko bolji.

A onda Murinjo radi ono što najbolje zna. Vuče poteze s klupe i na dva prekida – kad već iz igre nije mogao – dobija utakmicu. Huan Mata je pogodio iz slobodnog udarca samo sedam minuta posle ulaska, a Maruan Felaini posle još jednog prekida, ovog puta u režiji Ešlija Janga, spustio loptu na drugu statvu, gde ju je Leonardo Bonuči nespretno ubacio u svoju mrežu.

Navijači Juventusa u neverici. Murinjo u stanju euforije. Morali su da ga smiruju. Razumemo i jedne i druge, jer su Italijani ostali, bar zasad, bez potrvrde plasmana u osmini finala i još nisu osigurali prvo mesto, dok je Specijalni vratio Junajted na drugo mesto, sa lepim izgledima da tu i ostane.

Očekivano, protutnjao je Real Češkom, međutim, teško da je i Santjago Solari očekivao ovako ubedljivo izdanje posle mučenja u proteklih mesec dana. Branilac pehara petardirao je Viktoriju iz Plzenja (5:0) i poravnao se sa Romom na deobi prvog mesta Grupe G, uoči derbija u Rimu 27. novembra koji će odlučiti ko će sa prvog mesta u osminu finala.

Ako je neefikasnost mučila kraljevski klub pod vođstvom Đulena Lopetegija, onda je večeras velikan iz Madrida pucao iz svih oružja. Rešetao. I – nije mašio. Kompletan posao završio je za 20 minuta, kad su Karim Benzema (dvaput, od čega je prvi bio jubilaran 200. pogodak za kraljevski klub), Kazemiro i Geret Bejl (pogodio posle 532 minuta posta) uveli utakmicu u komfornu zonu. Tek kad je sve bilo rešeno, Česi su se opustili i početkom drugog dela razvili nekoliko opasnih napada , a pošto ih nisu iskoristili, zatresla se mreža na suprotnoj strani, posle majstorije Tonija Krosa.

Osim ubedljivog slavlja i niza lepih poteza, navijače Reala možda bi mogao da zabrine temeprament Serhija Ramosa, pošto je kapiten sve nervozniji. Takav je bio i na Dosan areni, što se najbolje videlo kad je u 13. minutu laktom opalio po licu Milana Havela, ali nije kažnjen čak ni žutim kartonom, iako je vezista domaćeg tima zbog obilnog krvarenja morao kasnije da napusti igru.

LIGA ŠAMPIONA - 4. kolo

Utorak

GRUPA A

Monako - Klub Briž 0:4 (0:3)
/Vanaken 12, 17. penal, Vesli 24, Former 85/

Atletiko Madrid - Dortmund 2:0 (1:0)
/Saul 33, Grizman 80/

GRUPA B

Inter - Barselona 1:1 (0:0)
/Ikardi 89 - Malkom 82/

Totenhem - PSV 2:1 (0:1)
/Kejn 78, 89 - De Jong 2/

GRUPA C

Crvena zvezda - Liverpul 2:0 (2:0)
/Pavkov 22, 29/

Napoli - PSŽ 1:1 (0:1)
/Insinje 63 penal – Bernat 45+2/

GRUPA D

Porto - Lokomotiva Moskva 4:1 (2:0)
/Erera 2, Marega 42, Korona 67, Otavio 90+2 – Farfan 59/

Šalke – Galatasaraj 2:0 (1:0)
/Burgštaler 4, Ut 57/

Sreda

GRUPA E

Bajern - AEK 2:0 (1:0)
/Levandovski 31. penal, 71/

Benfika - Ajaks 1:1 (1:0)
/Žonas 29 - Tadić 61/

GRUPA F

Lion - Hofenhajm 2:2 (2:0)
/Fekir 19, Ndombele 28 - Kramarić 65, Kaderžabek 90+2/

Mančester Siti (11,0) Šahtjor 6:0 (2:0)
/D. Silva 13, Žezus 24. penal, 72. penal, 90+2, Sterling 49, Marez 84/

GRUPA G

CSKA - Roma 1:2 (0:1)
/Sigurdson 51 - Manolas 4, Pelegrini 69/

Plzenj - Real Madrid 0:5 (0:4)
/Benzema 21, 37, Kazemiro 23, Bejl 40, Kros 67/

GRUPA H

Valensija – Jang Bojs 3:1 (2:1)
/Mina 14, 42, Soler 56 – Asale 37/

Juventus - Mančester Junajted 1:2 (0:0)
/Ronaldo 65 - Mata 86, Bonuči 90 autogol/

FOTO: Reuters


tagovi

Žoze MurinjoHuan MataMaruan FelainiKristijano RonaldoLiga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara