""
""

Murinjov plan za desnog beka: 20.000.000 za Mojesovu staru želju i pet puta veći ugovor Junajtedovom detetu

Vreme čitanja: 2min | ned. 09.10.16. | 11:05

Portugalac se rešava Darmijana

Već po dolasku u Mančester Junajted, Žoze Murinjo je označio poziciju desnog beka kao jednu od problematičnih. Kada je došao zatekao je Matea Darmijana, Timotija Fosu-Mensu i Gustava Varelu kao opcije za desnu aut liniju i nije bio zadovoljan. Želeo je Fabinja iz Moinaka, ali Francuzi nisu hteli da puste Brazilca za manje od 30.000.000 što je na Old Trafordu ocenjeno kao luksuz jer je klub imao neke druge prioritete i potrošio je previše novca na ostala pojačanja...

Izabrane vesti

Murinjo je morao da improvizuje pa je na poziciju desnog beka prekomandovao Antonija Valensiju kojem to nije primarna pozicija. Varelu je pozajmio Ajntrahtu iz Frankfurta, a Darmijana je zadržao i pokajao se. Murinjo će se u narednom ili sledćem letnjem prelaznom roku sigurno rešiti italijanskog defanzivca kojeg je Van Gal doveo kao veliko pojačanja. Međutim, Timoti Fosu Mensa je ostao i zaslužio Murinjovo poverenje.

Sada Portugalac kuje planove kako da na zimskoj fudbalskoj pijaci reši pitanje desnog beka. Valensija je samo prinudno rešenje i bez obzira što je u nekim mečevima ostavio dobar utisak, nije potpuno zadovoljio Murinja.

Sada je meta Šejmus Kolmen iz Evertona. Momak kojeg je Dejvid Mojes lansirao na Gudison Parku i kojeg je želo da povede za sobom na Old Traford kada je preuzeo Mančester Junajted, ali nije mu ispunjena ta želja. Irac je već godinama standardan a u timu Karamela i sazreo je za neki veći i jači klub. Murinjo ga želi u Junajtedu, a cena je 20.000.000 evra. Procenjuje se da bi Everton prodao irskog reprezentativca za tu sumu.

Drugi Murinjov potez je da zadrži Timotija Fosu-Mensu. Mladi Holanđanin je položio kod Portugaca na letnjim pripremama i bez obzira što nema veliku minutažu od poečtka sezone, Murinjo ozbiljno računa na njega. Toliko ozbiljno da mu nudi pet puta veću platu. Holandskom defanzivcu ugovor ističe na kraju sezone, a Mančester Junajted mu je već ponudio novi četverogodišnji ugovor i povećanje plate sa 5.000 na 25.000 funti nedeljno. U konačnom zbiru to iznosi 6.000.000 evra za četiri godine koliko bi inkasirao Fosu Mensa.

Irac i Holanđanin su Murinjov plan za narednu sezonu što se tiče pozicije desnog beka...\

(FOTO: Action images)


tagovi

Žoze MurinjoTimoti Fosu MensahŠejmus KolmanPremijer ligaEvropaEvertonEngleska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara