""
""

Muslinov gazda pobesneo zbog poreza na strane trenere u Rusiji

Vreme čitanja: 2min | sub. 06.04.13. | 14:15

"Ovo je čist komunizam!”, izjavio prvi čovek Krasnodara posle odluke ruske fudbalske vlade da dodatno oporezuje klubove koji angažuje stručnjake iz inostranstva

 

Izabrane vesti

FS Rusije (RFU) doneo je kontroverznu odluku prema kojoj će svi tamošnji klubovi koji budu imali strane trenera na klupama, morati da plaćaju dodatni porez.
“Od 1. juna, svaki premijerligaški klub čiji trener nije ruski državljanin moraće da plati jednokratnu taksu u visini od pet miliona rubalja (oko 122.000 evra). Klubovi iz druge lige moraće za isti slučaj da plate 2,5 miliona rubalja”, navodi se u saopštenju FS Rusije.

Ovo se pravilo primenjuje i na trenere koji imaju dvojno državljanstvo, a novac će biti investiran u razvoj mladih fudbalskih talenata u Rusiji. Ova ideja je potekla od predsednika FS Rusije, Nikolaja Tolckija i predsednika Unije trenera, Mihaila Gerškoviča. Međutim, odluka je naišla na protivljenje čelnika klubova, a najglasnije je bio prvi čovek Krasnodara, Sergej Galickij.
“Ovo je čist komunizam! Oni misle da rsuki klubovi toliko zarađuju, pa da mogu da nas pljačkaju kad i kako hoće. Ovo pravila slobodne možete da nazovete “Gerškovičeva plata”, ali neka bude uveren da od Krasnodara neće dobiti ni centa”, porčuio je ljutiti Galickij.

Devet od 16 trenera ruskih prvoligaških klubova su rođeni van Rusije, a među njima Gus Hidink (Anži, Holandija), Slavoljub Muslin (Krasnodar, Srbija), Miodrag Božović (Rostov, Crna Gora), Slaven Bilić (Lokomotiva, Hrvatska), Lućano Spaleti (Zenit, Italija), Dan Petresku (Dinamo, Rumunija), Leonid Kučuk (Kuban, Belorusija), Jurij Kaljitvincev (Volga, Ukrajina) i Dorinel Munteanu (Mordovija, Rumunija).

Podsećamo da je i ruski selektor takođe stranac, a reč je o Italijanu Fabiju Kapelu koji je u julu prošle godine na tom mestu zamenio Holanđanina, Dika Advokata, a on je nešto ranije zamenio svog zemljaka Gusa Hidinka.


tagovi

EvropaKrasnodarNikolaj TolkijPremijer ligaRusijaSergej GalickijSlavoljub Muslin

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara