"Žižić"
"Žižić"

MZT ubedljiv protiv Metalca, Cibona se jedva oduprela vetru Tajfuna

Vreme čitanja: 1min | ned. 04.10.15. | 20:50

Cedevita pobedila Sutjesku

ŽižićKošarkaši MZT-a ostvarili su prvu pobedu u ABA ligi. Oni su na svom terenu savladali Metalac iz Valjeva s 93:67. U poslednjem meču dana Jadranske lige, Tajfun nije uspeo da ostvari pobedu na gostovanju Ciboni. Poražen je 71:69.

Metalac je posle pobede nad Partizanom u prvom kolu osokoljen otišao u Makedoniju na noge MZT-u, ali se nije dobro proveo. Domaći su bili bolji tokom celog toka susreta, a najveći deo razlike stvorio se u drugoj i četvrtoj četvrtini. Najefikasniji u makedonskoj ekipi bio je Đorđe Drenovac s 17 ubačenih poena. Kod gostiju se najviše istakao Dušan Kutlešić koji je postigao 11 poena.

Izabrane vesti

Cibona je uspela da savlada neugodni Tajfun s 71:69. Slovenački debitant u ligi se odlično nosio s favorizovanim domaćinom, a u neizvesnoj završnici nije uspeo da ostavri pobedu poput one u prvom kolu kada je nadigrao Sutjesku s tri razlike. Kod gostiju se istakao Tomaž Bolčina s 18 poena, dok je u domaćem timu blistao Ante Žižić s 19 ubačenih poena.

Jedan od najvećih favorita ove sezone u ABA ligi, Cedevita, ostvarila je pobedu nad novajlijom Sutjeskom. Zagrepčani su slavili s 83:68 (23:18, 13:13, 18:23, 29:14) i tako zadržali maskimalan učinak. Podsetimo, u prvom kolu Cedevita je bila bolja od Igokee s 67:56.

(FOTO: MN Press)


tagovi

SrbijaMetalac ValjevoMakedonijaJadranska ligaEvropaĐorđe DrenovacCibona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara