"Otvorio seriju: Igor Matić"
"Otvorio seriju: Igor Matić"

Na Brdu padali glineni Golubovi: Čuka brojala do tri (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 23.10.15. | 19:48

Golovi Matića u 21, Tijaga u 45. i autogol Marinkovića u 75. omogućili su sigurnu i ubedljivu pobedu domaćinu. Subotičani promašili jedanaesterac

Otvorio seriju: Igor Matić

Čukarički je savladao Spartak sa 3:0 u uvodnom meču 15. kola Superlige. Ekipa sa Banovog brda zabeležila je treći trijumf na poslednje četiri utakmice, a dobra forma dovela ih je, barem večeras, na treću poziciju na tabeli, koju su prethodnih sezona bez problema držali.

Izabrane vesti

Bolje su domaćini ušli u meč, a brza i konkretna igra donela im je prednost u 25. minutu. Posle prodora po desnoj strani i dobrog centaršuta Stojkovića na drugu stativu, Pavlović je snažno šutirao glavom, a posle odbitka golmana Janoševića, kapiten domaćih Igor Matić nije imao težak posao da dovede Brđane u prednost.

Nastavili su domaćini da napadaju, Spartak je retko prelazio centar, a u finišu prvog dela Čuka je došla do drugog pogotka. Staniša Mandić, kome je publika u par navrata večeras skandirala “Staniša Srbine” je prošao po desnoj strani, ušao u kazneni prostor i povratnim pasom pronašao Tijaga Galvaa koji je rutinski smestio loptu u mrežu za 2:0 i miran odmor za domaćine.

Ali, gosti se nisu predali u nastavku. Ekipa trenera Steve Mijsilovića zaigrala je angažovanije u nastavku, a nakon dobrog pokušaja Torbice iz slobodnog udarca u 57, kada je golman Stevanović sjajno intervenisao, propustili su najbolju priliku za gol. 

Igrao se 64. minut iskusni Torbica je šutirao, lopta je pogodila u ruku Filipa Stojkovića, a glavni sudija Bojan Nikolić odmah je pokazao na belu tačku. Loptu je namestio zlatni Orlić sa Novog Zelanda Stefan Ilić, koji je šutirao, ali ga je golman Stevanović pročitao i sprečio da smanji rezultat.

Naravno, samo nekoliko minuta kasnije usledila je kazna. Boljević je odigrao pas za Jovanovića, ovaj centrirao sa leve strane po zemlji, a defanzivac gostiju Marinković nespretno loptu smestio u sopstvenu mrežu za konačnih i zasluženih 3:0.

Spartaku je ovo peti uzastopni poraz u šampionatu i nema sumnje da subotičke Golubove očekuje dosta problema u nastavku sezone u pokušaju da se domognu sredine tabele.    

SUPERLIGA – 15. KOLO

Petak

Čukarički – Sprtak 3:0 (2:0)
/Matić 21, Tijago 45+1, Marinković 75. autogol/

Subota

15.00: OFK Beograd – Metalac
15.00: Radnički Niš – Rad
17.00: Crvena zvezda – Borac Č.
18.00: Javor – Jagodina
18.00: Radnik – Novi Pazar

Nedelja

15.00 Voždovac – Vojvodina
17.00 Mladost L. - Partizan

Pratite MOZZART i na Vajberu!

(FOTO: Star Sport)

 

tagovi

Tijago GalvaoSuperligaIgor MatićČukarički

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara