""
""

Na Marakani spremili žurku, a dolazi Krmpotićeva „kaznena ekspedicija“

Vreme čitanja: 4min | uto. 13.05.14. | 18:01

U prethodnih pet kola, OFK Beograd je osvojio isti broj bodova kao Crvena zvezda i Partizan. Mnogo bolja forma nego koju su imali Elče, Malaga ili Selta koji su prethodne nedelje oduševili fudbalsku planetu. Iskusni strateg Romantičara najavljuje najjači tim!

Šampionska trka se bliži poslednjem činu. U četvrtak bi moglo da se zna ko je novi prvak Srbije u fudbalu. Crvena zvezda ima prvu meč loptu za titulu, a na Marakani se sprema retko viđena fešta. Zvezda je konačno na korak od prekida Partizanove dominacije i fantastične prilike da ostane klub sa najviše titula nacionalnog prvaka.

Izabrane vesti

Uprkos najavljenom lošem vremenu, navijači Zvezde iz svih krajeva Srbije, Republike Srpske i Crne Gore najavljuju dolazak na naš najveći stadion. Sprema se nešto što na ovim prostorima nije viđeno od raspada stare Jugoslavije. Videće se pun potencijal Zvezdine navijačke amije, a ako sve bude kao što je najavljeno, slika iz Beograda će obići svet.

Ostaje još „samo“ da OFK Beograd položi oružje. To „samo“, može u teoriji  da bude račun bez krčmara...

Svedoci smo šta se sve dešava u španskoj Primeri. Svedoci smo i šta se dešava u našoj Superligi. Videli smo kako igraju Elče, Selta ili Malaga. Videli smo i kako igraju OFK Beograd, Jagodina, Vojvodina.

Da li u Srbiji očekujete nešto slično kao u Primeri?

Mnogi su unapred otpisali Romantičare, a čak i navijači Partizana iz nekih njima poznatih razloga ne veruju da OFK Beograd može da oktine bodove Zvezdi i unese neizvesnost uoči poslednjeg kola...

Ipak, u razgovoru za naš portal, strateg OFK Beograda Zlatko Krmpotić poručuje da ništa nije gotovo.
„Dolazimo na Marakanu sa istim ambicijama kao u prethodnim mečevima. Sa sportskim ambicijama da ostvarimo dobar rezultat. To je normalna stvar u sportu. Ništa nije gotovo dok se utakmica ne završi. Izvešću najjači tim“, poruka je Zlatka Krmpotića.

Kaže da neće biti popusta za klub u kojem je proveo najslavnije dane igračke karijere. Jednostavno, takav je svet surovog profesionalizma...
„Zvezda je moj život. Proveo sam tamo 12 godina, to mi je najlepši period u karijeri. Ali, sada sam profesionalac i naravno da navijam za OFK Beograd“, kategoričan je strateg Romantičara.

Statistički, Zvezda će u četvrtak dočekati jednog od dva najveća rivala. OFK Beograd se na čudesan način uzdigao u prolećnom delu sezone. Sredinom marta, Zvezdin Terzić i ostatak rukovodstva su reagovali gotovo vizionarski posle poraza od Novog Pazara na Karabrumi. Klub je bio u očajnoj seriji rezultata, pošto je u sedam mečeva zabeležio pet poraza i samo dva remija. Ekipa je bila u agoniji!

Smenili su Milana Milanovića, vratili na kormilo Zlatka Krmpotića i na neki način priznali grešku što su iskusnog stručnjaka smenili u prvom delu sezone. Krmpotiću nije dugo trebalo da preporodi Romantičare. Naravno, nije odjednom uspeo da sprovede dvoje ideje u delo, usledili su porazi u Nišu, protiv Partizana i Rada, a udenula se tu i eliminacija iz Kupa Srbije od Jagodine.

Ali, njegov rad je dao rezultat posle tih nekoliko mečeva. Tada je ekipa verovatno u potpunosti ukapirala šta se traži od nje. Baš onda kada je situacija bila alarmantna i kada su pali na pretposlednju poziciju na tabeli koja vodi u niži rang.

Usledila je čudesna serija Romantičara. Med i mleko! Preporod! „Kaznena ekspedicija“ sa Karabrume je u narednih šest mečeva ostvarila pet pobeda! Osvojila je isti broj bodova kao u prethodnih 19 prvenstvenih rundi. Padali su redom: Sloboda, Radnički Kragujevac, Javor, Napredak, „naplaćen je dug“ Jagodini za ono polufinale Kupa Srbije. Samo je Vojvodina uspela u međuvremenu da savlada razigrane Romantičare.

Šta se to toliko promenilo?
„Ako hoćete konkretno, vratio sam igrače koji su kod mene igrali u prvom delu sezone. Razigrali su se oni koji nisu bili u formi. Samo ću pomenuti imena Čavrića, Dražića, Micevskog koji je mladi reprezentativac Makedonije, zatim Gajića... Dražić je bio rezerva dok ja nisam došao, a onda je eksplodirao. Čavrić je u toj seriji pobeda gotovo u svakom meču bio asistent ili strelac. Takođe, i golman nam je sjajno branio u poslednja dva kola. Ali, ne bih tu seriju rezultata poredio sa Zvezdinom jer su oni imali teže rivale“, iskren je Krmpotić.

Ali, zar nije teže igrati protiv direktnih rivala za opstanak nego protiv ekipa koje su daleko od zone ispadanja?
„Svakako da je teško. Ali, uspeli smo da se konsolidujemo i da iskoristimo sav potencijal ekipe. I bez obzira što sam pomenuo samo neke od igrača, istakao bih da je ovo velika zasluga celog tima, ne samo pojedinaca. Velike zasluge ima i uprava kluba. Uprkos tome što su nam servirane neke štetne informacije koje nisu išle u korist ekipe.“

Teoretski, Romantičari su obezbedili opstanak u ligi. Ali, poručuju da nameravaju da na Marakani odigraju maksimalno motivisano. Znaju čiji dres nose jer OFK Beograd je nekada bio klub od ogromnog ugleda u jugoslovenskog fudbala. Ne treba smetnuti sa uma i činjenicu da će mladi fudbaleri OFK Beograda u četvrtak na Marakani biti  „u izlogu“ skautima iz evropskih klubova i imaće priliku da se možda izbore i za neki inostrani angažman.

Videli smo kako su Elče, Selta i Malaga prethodnog vikenda oduševili fudbalsku planetu. Mogli su možda i da prime golove u 90. minutu, rezultat nije toliko ni bitan, koliko taj sportski i pošten odnos prema dresu koji nose. Videćemo da li i OFK Beograd može da uradi nešto tako.

I bez obzira šta ko mislio o našem fudbalu, Romantičarima će biti teže nego „malim“ klubovima iz Španije, jer podrška sa tribina koju su u pomenutim mečevima imali Real, Barsa ili Atletiko ne može da se poredi sa „vetrom u leđa“ koji će u četvrtak imati Zvezdini fudbaleri i kakav su imali tokom većeg dela sezone. Verovatno je Malagi bilo lakše na Kalderonu nego što će to biti fudbalerima sa Karaburme u četvrtak na našem najvećem stadionu.

(FOTO: Star sport, MN Press)

 


tagovi

OFK BeogradZvezdan TerzićZlatko KrmpotićSuperligaSrbijaFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara