Projekti Fenwick Iribarren Arhitects kompanije
Projekti Fenwick Iribarren Arhitects kompanije

Nacionalni stadion kod Ostružnice, izgradnja počinje već ove godine?

Vreme čitanja: 1min | čet. 05.07.18. | 15:11

Najavio ministar finansija Siniša Mali

Fudbalski savez Srbije zacrtao je izgradnju Nacionalnog stadiona kao prioritetan zadatak i izgleda da će se želja čelnih ljudi sa Terazija ostvariti. Ministar finansija Siniša Mali najavio je danas da će se Nacionalni stadion graditi kod Ostružnice.
"To nije samo izgradnja stadiona, već ulaganje u sportsku infrastrukturu. Nema razloga da Srbija ne bude domaćin nekog evropskog ili svetskog prvenstva. Tako ćemo zemlju promovisati na lepši način i privući turiste", rekao je Mali.

Izabrane vesti

Podsetimo, projekat izgradnje stadiona poveren je kompaniji "Fenwick Iribarren Architects" o čemu smo vam već pisali. Ona je bila angažovana i za izradu projekata novih stadiona Valensije, Espanjola, Malage, Saragose, Alikantea, pa objekata u Oslu, Kazablanci ili nacionalnog stadiona u Tirani…

Sama izgradnja bi prema rečima Malog trebalo da počne ove godine, kapacitet objekta bi trebalo da bude 60.000 gledalaca. Sadašnji predsednik države, a tada premijer Aleksandar Vučić izjavio je svojevremeno da će Vlada Srbije izdvojiti 150.000.000 evra za igradnju Nacionalnog stadiona.

Sve projekte projektantske kuće "Fenwick Iribarren Architects" pogledajte OVDE.


tagovi

FSSNacionalni stadion

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara