"problematični Roman Zozulja"
"problematični Roman Zozulja"

Nacisti ne mogu u Rajo! Zozulja zbog desničarskih stavova do kraja sezone na - tribinama

Vreme čitanja: 2min | sre. 01.02.17. | 17:42

Vratio se u Betis, ali nema pravo nastupa

problematični Roman ZozuljaNavijači su odneli pobedu. Istina, uprava se nije posebno bunila. Takvi su stavovi jednostavno u osnovi Rajo Valjekana. Levičarski klub. Za takve kao što je Roman Zozulja na Valjekasu nema mesta. Ukrajinac se danas vratio u Betis, ali do kraja sezone zbog svojih političkih stavova neće moći da igra fudbal.

Sportski direktor Raja Migel Toresilja potrvdio je da navijači nisu dali zeleno svetlo da Zozulja narednih šest meseci odigra za njihov omiljeni klub. Iako je pozajmica već bila pečatirana. Ali onda su se pojavile “one“ fotografije. Fotografije koje su Zozulju dovodile u vezu sa ultra-desničarskim, neo-nacističkim organizacijama. Tribina se pobunila.
Ljudi su nam ispred svega, pa ćemo brinuti i o Zozulji. Postaraćemo se da bude miran: Vratiće se u Sevilju i videćemo šta naš pravni tim može da uradi“, rekao je Toresilja.

Izabrane vesti

Međutim, tek kasnije se ispostavilo da je ceo posao već završen. Navijače, naravno, nisu pitali. Obično nije problem. Ali Zozulja zaista ima prošlost koja je neprihvatljiva za tribinu na Valjekasu. Problem je tako svaljen na fudbalerovu grbaču, jer kako je Zozulja letos bio registrovan kao igrač Dnjepra, a potom Betisa, on nema pravo da zaigra i za treći klub u ovoj sezoni.

Što znači da će do kraja sezone sedeti na tribinama. Osim ako advokati nešto ne “izmisle“. A međunarodne fudbalske organizacije prilično su krute kad su propisi u pitanju.

Zozulja je, inače, u otvorenom pismu navijačima negirao da simpatiše radikalnu desnicu i da je u bilo kakvoj vezi sa paravojnim formacijama u Ukrajini. Očigledno mu nisu poverovali.


tagovi

ŠpanijaRoman ZozuljaRajo ValjekanoPrimeraEvropaBetis

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara