""
""

Nadal se brani: Kada vam nešto dozvole, onda to nije doping

Vreme čitanja: 1min | uto. 20.09.16. | 08:34

"Sport mora da napravi korak napred kako bi postao transparentan. A to pričam već godinama”, poručio je španski teniser

Kao bomba odjeknula je informacija koju su objavili ruski hakeri da je španski teniser Rafael Nadal koristio steroide i hormone uz dozvolu Svetske antidoping agencije. “Bik sa Majorke” tvrdi da ne vidi u čemu je problem, jer tvrdi da je pomenute supstance uzimao u terapeutske svrhe.
”Kada tražite dozvolu za nešto u terapeutske svrhe i oni vam je daju, to ne znači da ste uradili nešto zabranjeno. To nije vest, nego mediji samo potpaljuju stvari”, rekao je Nadal španskim medijima.

Izabrane vesti

U dokumentima koje je objavila hakerska grupa Fens Bers vidi se da je WADA u dva navrata, 2009. i 2012. godine dozvolila Nadalu upotrebu inače zabranjenih suspstanci.

Španac kaže da nikad u karijeri nije uzimao nešto za poboljšanje svojih nastupa, već da je slušao savete lekare kako bi se izborio sa povredom kolena koja ga je mučila u pomenutom periodu.
”Za sve sportiste i sportistkinje, ali navijače i medije bilo bi mnogo bolje da se objavi svaki put kada se radi neka doping kontrola. I onda da se za dve nedelje objave i rezultati. To bi rešilo ovaj problem. Sport mora da napravi korak napred kako bi postao transparentan. A to pričam već godinama”, dodao je Nadal.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Svetska antidoping agencijaŠpanijaRafael NadalEvropadoping

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara