Foto: Starsport
Foto: Starsport

NAJAVA DANA (četvrtak, 7. januar): Božić uz Zvezdu sa Fenerom, Primeiru i Kup kralja Španije

Vreme čitanja: 3min | čet. 07.01.21. | 08:05

Evo koji nas najvažniji sportski događaji očekuju danas...

NASIONAL – SPORTING, 19.30

(Fudbal, Portugalija 1)

Izabrane vesti

Nasional dočekuje lidera Primeire, a kada je već tako tim je spreman na podređenu ulogu, odnosno inicijativu gostujućeg sastava koji ih redovno ostavlja kratkih rukava. Inače, Sporting je neporažen na 14 utakmica u nizu, a barata i sa gol razlikom od 28:8, što samo po sebi govori o mogućnostima i samopouzdanju ekipe.

BRAGA – MARITIMO, 22.00

(Fudbal, Portugalija 1)

Braginih deset bodova viška na tabeli, te položaj domaćina sami po sebi govore dovoljno o očekivanom postignuću Maritima. Generalno, gosti su se u poslednje vreme malo popravili, ali poslednje tri utakmice na kojima su uzeli sedam bodova treba svrstati u kategoriju lakših, budući da su igrali s rivalima iz donjeg doma tabele. Poslednja dva meča para dobila je Braga, a oba puta konačan rezultat je bio 1:2.

JELKANO – VALENSIJA, 19.00

(Fudbal, Kup kralja Španije)

Sa niželigašem Slepi miševi ne bi trebalo da se muče. Istina, Terasa ih je namučila, pa su ovog rivala zadužili tek nakon produžetaka. Uz to, nakon pomenutog meča usledio je remi sa Barsom, dva poraza, pa još jedan X sa Kadizom. Čini se da je krajnji čas da Valensija razbije maler i konačno slavi.

ATROMITOS – PAOK, 18.30

(Fudbal, Grčka 1)

PAOK je samo na bod zaostatka za drugoplasiranim Arisom, pa pred Atromitosom koji nije slavio na prethodnih pet utakmica mora da pokaže čvrstinu. Međutum, nisu domaći baš naivni, budući da su vezali tri X ishoda do poraza od Asterasa i Volosa. Dakle, ume Atromitos da izvuče bod, a to PAOK nikako ne želi pošto pamti dva uzastopna remija na poslednjim mečevima para.

AŠHOD – HAPOEL T.A, 19.00

(Fudbal, Izrael 1)

Dobije li fenjeraša, Ašhod sa pete pozicije može na treće mesto na tabeli. Budući da igra kod kuće, put ka ostvarenju tog cilja mu je otvoren. Hapoel će sigurno pokušati da se povuče sa minimalnim izgledima za uspeh. Setimo se samo kako je Ašhod u gostima istom ovom rivalu izborio bodove u utakmici u septembru kada je konačan rezultat bio 0:2.

MAKABI T.A. – BNEI JEHUDA, 19.45

(Fudbal, Izrael 1)

Druga sila Izraela protiv devetoplasirane Bnei Jehude. Jasno je da tim skromnih mogućnosti u gostima vrlo dobrom, prilično inspirisanom domaćinu gotovo da ne može da naudi. Uostalom, Makabi je tradicionalno bolji na mečevima para, a željan je i revanša rivalu s kojim je u septembru morao da prizna X ishod uz overavanje GG4+ tipa.

FENERBAHČE – ALANJA, 17.00

(Fudbal, Turska 1)

Mrtva trka između timova koje na vrhu tabele deli svega jedan, do dva boda se nastavlja. Ovde je ishod neizvestan, a valja znati i da Fener nikada nije popustio pred Alanjom kao domaćin. Goste će sigurno taj detalj brinuti, pošto su poraženi na poslednje četiri utakmice van svog terena.

CRVENA ZVEZDA – FENERBAHČE, 19.00

(Košarka, Evroliga)

Fenerbahče ima samo pobedu više u odnosu na Zvezdu, pa će trijumf u četvrtak uveče, na pravoslavni Božić biti jako bitan za nastavak sezone, pošto zona TOP 8 i dalje nije toliko daleko. Zvezda je dobila poslednji susret ovih timova u Beogradu, odnosno dva od prethodna tri u glavnom gradu Srbije, mada je ekipa Igora Kokoškova rutinski slavila na otvaranju sezone u Istanbulu. Sada je tu Dejan Radonjić, u Zvezdi je neka nova energija, pa treba videti kako će se sve odvijati na parketu.

BARSELONA – VALENSIJA, 21.00

(Košarka, Evroliga)

Nešto se čudno dešava s Barselonom jer ima tri uzastopna poraza u Evroligi. Valensija stiže u goste, a Slepi miševi nisu slavili u dva od prethodna tri kola. Zanimljivo, savladali su Barselonu na protekla dva gostovanja u domaćim takmičenjima, ali u Evroligi nisu još nijednom. Valensija je poražena na poslednja dva evropska gostovanja, a ukupna razlika bila je tri poena ili manja.

BASKONIJA – CSKA, 21.00

(Košarka, Evroliga)

CSKA kao tim s najboljom formom u Evropi stiže na noge oporavljenoj Baskoniji koja je vezala dve pobede. Znala je Baskonija da uzme meru Armejcima kod kuće proteklih godina, ali sada ne bi smelo da bude problema – CSKA igra vrhunsku košarku i u takvim uslovima ne može da izgubi.



tagovi

bet analizasportsko klađenjekošarkafudbalnajava dana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara