""
""

NAJAVA DANA (utorak, 4. avgust): Srbi potapaju Amere, pucaće u Ligi šampiona

Vreme čitanja: 4min | uto. 04.08.15. | 08:05

Pogledajte koji nas to zanimljivi događaji očekuju danas

8578: REAL M.- TOTENHEM, 18.15
(Fudbal, Audi kup)

Audi kup održava se na svake dve godine, a ove će se na njemu takmičiti Real, Bajern, Milan i Totenhem. Turnir se održava na Alijans Areni. Rafael Benitez izjavio je da je zadovoljan igrom njegovog tima na nedavno održanom Internacionalnom kupu šampiona. A zašto i ne bi kada su Madriđani imali samo jedan poraz i to od Rome nakon penala, da bi zatim trijumfovali nad Mančester Sitijem i Interom, i podigli trofej posle boljeg izvođenja penala u meču sa Milanom. Totenhem je prošle nedelje odigrao prvu prijateljsku utakmicu još od maja. Meč sa Ol-star timom američke MLS lige izgubili su rezultatom 1:2, a interesantno je da će Geret Bejl prvi put igrati protiv svog bivšeg kluba Totenhema od kada je otišao iz njega.

Izabrane vesti

8579: BAJERN- MILAN, 20.45
(Fudbal, Audi kup)

Bajern je predsezonu odigrao sa mešovitim uspehom. Zabeležili su pobede protiv Valensije i Intera, ali su izgubili od kineskog Guangdžou Evergrandea na penale. Bajern je poražen i u obe utakmice Telekom kupa, najpre u  polufinalu od Augzburga, a zatim od Borusije Mehengladbah posle penala na utakmici za treće mesto. Takođe u penal seriji izgubili su i prvu zvaničnu utakmicu ove godine. U okviru Superkupa bolji od njih bio je tim Volfzburga. Milan se dobro pokazao na Internacionalnom kupu šampiona. Dobili su „predsezonski derbi“ protiv Intera, ali ih je Real izbacio u finalu posle maratonskog izvođenja jedanaesteraca (10:9)

6401 : APOEL NIK. – MIDTJILAND, 19.00  (2:1)
(Fudbal, kvalifikacije za Ligu šampiona)

Danci su ispustili prednost domaćeg terena i na revanš meč u Nikoziju odlaze posle pobede Kiprana od 2:1. U međuvremenu, Midtjiland je trijumfovao nad Odenseom u meču danskog šampionata (1:0). Pored rezultatske, kao i prednosti domaćeg terena, Apoel je u prednosti i zbog činjenice da ih pred uzvratni meč dočekuje odmorniji.

6402: MOLDE- DINAMO Z. 19.00  (1:1)
(Fudbal, kvalifikacije za Ligu šampiona)

Norvežani su u prvom meču na Maksimiru izvukli remi (1:1) što je veliki uspeh za njih, a veliko razočaranje za Dinamo. Kockasti su propustili priliku da na Maksimiru zabeleže povoljniji rezultat pred revanš u Moldeu. Domaćin je u međuvremenu trebalo da odigra utakmicu domaće lige sa Stromsgodsetom koja je ipak odložena, a Zagrepčani su sa 2:0 porazili gradske rivale.

6403: AJAKS - RAPID, 20.15  (2:2)
(Fudbal, kvalifikacije za Ligu šampiona)

Kopljanici su iz predsezone izašli sa prilično lošim rezultatima sa prijateljskih mečeva; jedna pobeda, dva poraza i jedan remi. A remijem se završio i prvi susret ova dva tima prošle nedelje u Beču (2:2). U Amsterdamu će imati priliku za popravni. Rapid na uzvratni meč dolazi posle pobede nad Salcburgom u austrijskom derbiju (2:1).

6404: MONAKO - JANG BOJS, 20.45  (3:1)
(Fudbal, kvalifikacije za Ligu šampiona)

Da je u ovom slučaju Monako favorit dokazali su u Bernu gde su u prvom meču napravili lepu zalihu pred revanš kod kuće (3:1). Jang Bojsi su u švajcarskoj Superligi proteklog vikenda remizirali sa Sent Galenom. Pred „momcima“ je težak zadatak…

7654: LAJOVIĆ – JUŽNJI, 14.25    
(Tenis, ATP Austrija)

Dušan Lajović i Rus Mihail Južnji sastaju se za plasman u osminu finala na turniru u Kicbuhelu u Austriji. Dvojica tenisera nisu se ranije sastajali, ali je Južnji (90. na listi) ipak favorit u odnosu na Lajovića koji je trenutno 119. na ATP rang-listi.

8474: SRBIJA – USA, 20.30
(Vaterpolo, četvrtfinale SP)

Ekipa selektora Dejana Udovičića pobedila je u osmini finala Brazil sa 7:3 i zakazala duel sa Srbijom, koja se direktno našla među najboljih osam selekcija posle prvog mesta u grupnoj fazi. „Srbija je jedina ekipa koju skoro sigurno ne možemo da pobedimo“ izjavio je nekadašnji selektor Delfina.

8471: HRVATSKA - CRNA GORA, 16.30
(Vaterpolo, četvrtfinale SP)

Vaterpolisti Srbije i Hrvatske direktno su se plasirali u četvrtfinale Svetskog prvenstva, pošto su bili prvoplasirani u svojim grupama. Pošto su se mečevi osmine finala igrali u nedelju, vaterpolisti ove dve reprezentacije iskoristili su slobodan dan i u večernjim časovima odradili zajednički trening, kako bi se što bolje pripremili za svoje mečeve sa Amerikom, odnosno Crnom Gorom.Crnogorci u četvrtfinale stižu preko Kazahstana od kojeg su na poluvremenu gubili sa (4:2) da bi u trećoj četvrtini napravili preokret i na kraju pobedili sa četiri gola razlike (12:8).

8473: MAĐARSKA - ITALIJA, 19.10
(Vaterpolo, četvrtfinale SP)

Mađari se kao prvoplasirani u grupi sastaju sa Italijanima koji su se pobedom nad Kanadom prvi plasirali u četvrtfinale. Kanađani su Azurima uspeli da zatresu mrežu samo dva puta (8:2). Mađarska je i pored promenljivih igara favorit.

(Foto Action Images)


tagovi

SrbijaŠpanijaReal Madridnajava danaKristijano RonaldoItalijaFilip FilipovićEvropaDinamo ZagrebDejan Udovičić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara