""
""

Najbolji igrač ruskog šampionata na ceni! Osam kandidata, šest iz Engleske - u igri 20.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | uto. 05.01.16. | 13:45

Saigrač Petra Škuletića tražena je roba ovih dana...

Centarfor moskovske Lokomotive Umar Nijase mogao bi vrlo lako da postane apsolutno najtraženiji igrače ove zime, jer je u prvim danima prelaznog roka već na meti čak osam klubova širom Evrope! Od toga - čak šest iz Engleske. 

Izabrane vesti

Zvanično najbolji fudbaler ruskog šampionata u 2015. godini nalazi se na radaru Totenhema, Čelsija, Mančester junajteda, Evertona Aston Vile, Njukasla, pa i Bajera iz Leverkuzena i Monaka, koji su već uspeli da uspostave kontakt sa čelnicima Lokomotive, ponude po 15.000.000 evra, ali i da dobiju „pedalu“. Ali to ne sprečava Aspirindžije i Kneževe da i dalje sanjaju veliko i da se nadaju eventualnom preokretu. 

Međutim, ni Lokomotivi se ne žuri. Strelac 12 i kreator čak deset pogodaka u svim takmičenjima ove sezone i daleko najbolji igrač moskovskog kluba je na ceni, a u ovom trenutku u igri je suma od 20.000.000 evra. Upravo bi ova suma novca mogla da namami čelnike Lokomotive da se odluče na prodaju, iako bi trenutna potražnja mogla da natera zainteresovane klubove da pojačaju svoje ponude. 

U 2015. godini Nijase je bio daleko najkvalitetniji igrač u timu. Njegov doprinos meri se u tome da je klub doveo do treće pozicije na tabeli, pet bodova iza vodećeg CSKA, ali i do nokaut faze Lige Evrope. 

Kako javlja ugledni ruski Sport Ekspres, Nijase se navodno već izjasnio o svojim budućim aktivnostima i praktično želi jedino da ode u Englesku. Čelsi, Junajted i Totenhem je nedavno su imali svoje skaute na utakmicama Lokomotive, a iz Rusije su se vratili puni pozitivnih utisaka. Everton, Aston Vila i Njukasl se nadaju da bi finansijski daleko moćnijim rivalima mogli da pomrse račune, ali jasno je da se trka trenuno vodi između tri jaka kluba. 

Ono što karakteriše Nijasea jeste sirova snaga koju poseduje, jak je u vazdušnim i fizičkim duelima, što će mu jako biti potrebno ako želi da se takmiči u Engleskoj, a pritom je i eksplozivan i brz. Ipak, činjenica da se najbolje snalazi u formaciji 4-3-3 možda bi mogla da predstavlja određeni problem, jer to praktično znači da bi mu bilo teško da se samostalno izbori sa izuzetno jakim štoperima u engleskom fudbalu.

Nijase je u Lokomotivu stigao tokom leta 2014. godine iz turskog Akhisara za sumu od 5.500.000 evra

Sve informacije vezane za prelazni rok možete pogledati u našoj rubrici "TRANSFERI UŽIVO", ali i u našem specijalu "ZIMSKI PRELAZNI ROK 2016".

MOZZART pratite i na Vajberu!

(FOTO: Action Images)


tagovi

Zimski prelazni rok 2016Umar NijaseRusijaPremijer ligaMonakoLokomotiva MoskvaEvropaEvertonEngleskaČelsiBajer LeverkuzenAston Vila

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara