""
""

Najbrži gol u istoriji Bundeslige bacio Dortmund na kolena! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 23.08.14. | 20:33

Bajer Leverkuzen slavio protiv Borusije u gostima pogotkom Belarabija posle samo sedam sekundi igre

Šok kakav u istoriji Bundeslige nije viđen i od kakvog Borusija Dortmund nije mogla da se oporavi tokom 90 i kusur minuta igre protiv Bajera iz Leverkuzena. Faramceuti su u Dortmundu napravili iznenađenje i slavili 2:0 golovima na samom startu i na samom kraju meča.

Izabrane vesti

Pitanje pobednika je odlučio najbrži gol u istoriji Bundeslige! Leverkuzen je krenuo sa centra, a Karim Belarabi zatresao mrežu Borusije posle samo sedam sekundi igre čime je ušao u anale nemačkog fudbala. Do sada su rekorderi bili Đovane Elber (1998) i Ulf Kirsten (2002) kojima je bili potrebno po 11 sekundi da postignu najbrže golove u karijerama.

Gol je potpuno presekao ekipu Borusije koja u prvom poluvremenu gotovo da nije uspevala da ozbiljnije ugrozi golmana gostiju Lenoa, a jedan od retkih solidnih pokušaja je bio šut Miloša Jojića sa 25 metara.

Na početku drugog poluvremena, umalo da Belarabi opet šokira domaći tim i navijače pošto je imao sjajnu priliku u 48. minutu. Borusija je imala inicijativu i posed lopte, ali odbrana Leverkuzena je bila fantastična i nije dozvoljavala žuto-crnima da stvore neku ozbiljniju priliku. Koliko dobro je Bajer zatvorio prilaze svom golu najbolje govori činjenica da je Borusija prvi šut u okvir gola uputila u 78. minutu meča. Priliku utakmice je propustio Ćiro imobile u 89. minutu kada je Leno fantastičnom intervencijom sačuvao pobedu Farmaceutima.

Kada je Borusija krenula grlom u jagode na sve ili ništa, usledila je munjevita kontra gostiju u 95. minutu meča i rutinska završnica Kislinga na asistenciju Belarabija.

Sjajan debi Rodžera Šmita na klupi Bajer Leverkuzena i potvrda da uspesi u Red Bul Salcburgu nisu bili samo plod velikih ulaganja uprave kluba. 

BUNDESLIGA - 1. kolo

Petak:
Bajern - Volfsburg 2:1 (1:0)
/Miler 37, Roben 47 - Olić 52/

Subota:
Hofenhajm - Augsburg 2:0 (2:0)
/Salai 33, Eljunusi 35/

Hanover - Šalke 2:1 (0:0)
/Prib 67, Hoselu 70 - Huntelar 47/

Herta - Verder 2:2 (1:0)
/Šiber 16, 47 - Lukimja 53, Di Santo 55/

Ajntraht Frankfurt - Frajburg 1:0 (1:0)
/Seferović 15/

Keln - Hamburger 0:0

Borusija Dortmund - Bajer Leverkuzen 0:2 (0:1)
/Belarabi 1, Kisling 90+5/

Nedelja:
15.30: Paderborn - Majnc
17.30: Borusija Menhengladbah - Štutgart

(FOTO: Action images)


tagovi

Bajer LeverkuzenBorusija DortmundEvropaKarim BelarabiNemackaRodžer ŠmitŠtefan Kisling

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara