"Stadion Fin Harpsa (Foto: Willie Duffin)"
"Stadion Fin Harpsa (Foto: Willie Duffin)"

Najgora utakmica meseca?

Vreme čitanja: 2min | pon. 23.10.17. | 12:57

Večeras u Belibofiju na teren izlaze dva očajna tima

Stadion Fin Harpsa (Foto: Willie Duffin)

Kraj u Irskoj je blizu - ostao je još jedan meč pretposlednjeg i poslednje kolo, ali je većin stvari poznata: Kork Siti se posle 12 godina dokopao titule, ispred Dandalka koji je tri puta zaredom bio šampion. Dandalk je obezbedio drugo mesto, a pošto će upravo dva proplasirana tima 4. novembra igrati finale FA kupa, koji daje predstavnika u Ligi Evrope, i Šamrok i Deri Siti će kao treći i četvrti izaći u Evropu dogodine. Što se dna tabele tiče, Sligu je u poslednjem kolu dovoljan bod protiv Drogede da i matematički obezbedi opstanak, iako je teško verovati da će Galvej pobediti Dandalk i ugroziti ga na 9. mestu.

Izabrane vesti

Elem, baš timovi koji su „obezbedili“ ispadanje iz lige sastaju se večeras u utakmici koja konkuriše za „najgori meč oktobra“.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Pon 21:00 2575 IRS 1 Finn Harps - Drogheda tm2 0 2,25

Zašto tako kažemo? Iza Fin Harpsa i Dogede je očajna sezona. Domaćin je, istina, nešto bolji, pošto je na 31 utakmici dao 32 gola, dok je Drogeda samo 19 puta tresla mrežu. S takvim ofanzivnim učinkom, uz promaju u odbrani (prvi primili 61, drugi 63 gola), jasno je zašto se ova dva tima nalaze na samom dnu tabele u Irskoj.

Bez ikakvih motiva, osim da koliko-toliko odobrovolje navijače, večeras će ove dve ekipe izaći na teren u Belibofiju, gradiću na samoj granici sa Severnom Irskom, koji ima svega oko 5.000 stanovnika.

Šta se u takvoj situaciji može očekivati? Iako rasterećenost upućuje na veliki broj golova, ne bismo se tek tako saglasili. Već smo istakli loš napadački učinak, pre svega Drogede, pa ne vidimo zašto bi baš u poslednjem kolu „eskplodirala“. Odbrane će svakako biti „raspoložene“ da primaju golove, ali neće imati ko da ih daje.

Na kraju, verovatno će i jedni i drugi pokušati da izbegnu poraz i bar malo osvetlaju obraz. Zato nam deluje da vredi probati remi s kvotom 3,45, a igra da Drogeda neće dati gol (TM2 0) s kvotom 2,25 takođe je primamljiva.

REPUBLIKA IRSKA 1 - 32. KOLO

Ponedeljak

21.00 (1,80) Fin Harps (3,45) Drogeda (4,20)

(Foto: Willie Duffin)


tagovi

bet analizaEvropaIrskasportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara