"Nadigran: Dijego Simeone"
"Nadigran: Dijego Simeone"

Najgori Atletiko do sada? Bez šuta, bez odbrane, kao muve bez glave...

Vreme čitanja: 2min | sre. 03.05.17. | 14:50

Kobne greške koje su koštale Simeonea velikog poraza u komšiluku

Nadigran: Dijego Simeone

Sve ste videli sinoć. Real je zasluženo slavio u prvom okršaju polufinala Lige šampiona, dok je Atletiko bio samo bleda senka onog Atletika koji je sinonim za fudbalsku borbu i uspehe. Plan Dijega Simeonea na Santijago Bernabeuu očigledno nije uspeo. Njegov tim nadigran je od strane Reala, a fizički i psihički ispražnjene Jorgandžije nisu dobile na kraju nikakvu satisfakciju.

Izabrane vesti

A gde je to Atletiko grešio sdnoć? Probali smo da proniknemo u srž problema u igri Jorgandžija i evo šta smo zaključili.

BEZ GOLA

Za 90 minuta crveno-beli su šutirali samo jednom u okvir gola, a i za to se pobrinuo onaj kome je posao da brani gol ne da ga pogađa, kapiten Dijego Godin. Ka mreži Reala i Kejloru Navasu nije upućen nijedan udarac sa distance od strane Jorgandžija, a od tri kornera nijedan nije bio opasan po Kostarikanca na golu Kraljevskog kluba. Jalovost.

BEZ TEČNE IGRE

Neuspešnost u pas igri takođe je jedan od razloga neuspeha Čolovog tima. Od četvorice vezista samo je Koke prešao brojku od 90 odsto uspešnih dodavanja, ostali su daleko ispod. Drugi je Karasko sa 66%…

BEZ 114 LOPTI

Neverovatan je podatak o izgubljenim loptama Atletika na sinoćnom meču. Koke je prodao 17, Karasko 16, a Grizman 15 lopti. Ukupno je ceo tim Jorgandžija izgubio 114 lopti. Mnogo je kume, mnogo je…

BEZ ODBRANE I NAPADA

Najgora sudbina koja može da zadesi neki tim. Od četvorice u odbrani (Ernandez, Savić, Godin, Filipe Luis) nijedan fudbaler Atletika nije izblokirao neki šut protivnika na celoj utakmici. Crnogorac Savić, koji je najbolji u Primeri u ovoj kategoriji, potpuno je izgubio sve duele sa Kristijanom Ronaldom za koga nije imao lek.

TRAČALI, ALI KAO MUVE BEZ GLAVE

Jedino gde je Atletiko "slavio" sinoć bila je ukupna pretrčana kilometraža. Od ukupno petorice koji su pretrčali sinoć najviše, čak četvorica su nosila crveno-beli dres. Dokaz da nije sve ni u jurcanju okolo za loptom. Koke, koji se nije preterano video, pretrčao je preko 12 kilometara, pratio ga je veteran Gabi sa 11, dok je Filipe Luis prešao 10…

ZIDANOVA POBEDA

Francuz je taktički porazio Dijega Simeonea. Dobro je Zizu proučio da Marselo neće imati problema po levoj strani pored Lukasa Ernandeza, a kada mu se tamo pridružio i Ronaldo jasno je gde se odbrana Atletika najviše cepala. I Karvahal je u prvom poluvremenu značajno mučio Filipea Luisa, pa je u jednom trenutku Čolo čak zamenio uloge Kokeu i Karasku, kako bi Belgijanac jurio u defanzivi Danija. Sve u svemu, Zidan je dobro menjao planove napada tokom utakmice i na kraju proslavio veliku pobedu.

Zasluženo.

(FOTO: Action Images) 


tagovi

Atletiko MadridDijego SimeoneKokeLiga šampionaReal MadridZinedin Zidan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara