"Zapamtite ovo ime - Kris Dženkins, junak Vilanove!"
"Zapamtite ovo ime - Kris Dženkins, junak Vilanove!"

Najluđe finale u istoriji NCAA i titula Vilanove! Kris Dženkins na oči Letećeg Majkla srušio Severnu Karolinu uz zvuk sirene (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 05.04.16. | 09:04

Šuter Vajldketsa ispisao akciju za istoriju

Zapamtite ovo ime - Kris Dženkins, junak Vilanove!

Postoje finala koja se dugo pamte i čiji elementi ostaju urezani u sećanje za ceo život. To su utakmice za koje se živi, dueli gde samo jedna tanka nit deli pobednike i gubitnike, okršaji gde se rađaju veliki igrači i akcije čiji će se segmenti vrteti kao na traci. Takvu jednu utakmicu odigrali su košarkaši Vilanove i Severne Karoline u jednom od najluđih finala u istoriji NCAA košarke! I ono je rešeno trojkom Krisa Dženkinsa uz zvuk sirene, pa još na oči legendarnog i neponovljivog Majkla Džordana, samo jednog posmatrača istorijskog spektakla u masi od gotovo 70.000 ljudi - 77:74 (34:39, 43:35)!

Izabrane vesti

Pobednička trojka iz drugog ugla

Bila je to tek njegova druga trojka na utakmici, iz četvrtog pokušaja i akcije koju je Vilanova toliko puta izvežbavao na treninzima. Ali sa jednom malom izmenom. Umesto 'pik en rola' na vrhu linije za tri poena Rajan Arkidijakono je primetio slobodnog Dženkinsa sa svoje desne strane, zbog čega mu je predao loptu, pomerio se u stranu i iz prvog reda gledao kako se piše istorija! Dženkins je trojku pogodio sa eksplozivnom dozom samopouzdanja, a koliko su saigrači imali vere u njegove košarkaške veštine govori činjenica da je kompletna klupa već prilikom samog šuta ustala kako bi proslavila drugu titulu u istoriji ovog koledža, prvu posle pune 31 godine!

Put do zvezda bio je ispunjen velikim izazovima. Osim toga što je praktično celim tokom utakmice vladala neizvesna razmena „udaraca“, u poslednja dva minuta košarkaši Severne Karoline uspeli su da nadoknade minus od šest poena. A trojku za izjednačenje rezultata postigao je Markus Pejdž na samo pet sekundi pre kraja susreta. Poslednju reč imali su igrači Vilanove. Dženkins je loptu prosledio do Arkidijakona, koji je istu nadriblao sve do protivničkog označenog prostora, a sve ostalo je istorija. Ovaj 23-godišnjak izazvao je pravu buru emocija u krcatom NRG Stadionu u Hjustonu, inače namenjenom za utakmice američkog fudbala u NFL ligi. 

Junak Dženkins meč je završio sa 14 poena, a ispred njega bili su asamo Arkidijakono sa 16 i Fil But sa 20 koševa. Na drugoj strani Markus Pejdž imao je 21 poen, šest asistencije i pet skokova, a Džoel Beri 20 koševa. 


tagovi

Vilanova VajldketsSeverna KarolinaNCAANBA ligaMajkl DžordanKris Dženkins

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara