Najprecenjeniji fudbaler sveta

Vreme čitanja: 2min | pet. 23.02.18. | 10:38

Žestoko po Vilširu i Arsenalu

Englezi su to. Nemaju meru. Ni kad hvale (kad to čine, onda su njihovi igrači najbolji na svetu makar stajali pored njih Ronaldo ili Mesi), ni kad kritikuju. A umeju, i te kako, nekog da provuklu kroz blato, kao što je sinoć, posle poraza Arsenala od Ostersunda (1:2) učinio Roj Kin sa Džekom Vilširom.

Nekadašnji vezista Mančester junajteda „startovao“ je na „desetku“ Tobždija, kao nekad kad je klizećim startovima „cepao“ noge rivala.
Kad vidim da Džek Vilšir nosi kapitensku traku pomislim da je verovatno najprecenjeniji fudbaler na planeti“, ocenio je Roj Kin.

Izabrane vesti

Iz takta ga je izbacilo neubedljivo izdnaje Arsenala u revanšu šesnaestine finala Lige Evrope, u kome je Vilšir bio daleko ispod očekivanja. Ne i jedini u domaćem timu. Mada, njemu je 26 godina, nije više mlad, nema za kojim izgovorom da posegne, ali već dugo nema ni učinak kakav bi morao da stoji uz ime kreatora igre tako velikog kluba.
„Dosta toga polazi od trenera i članova stručnog štaba, ali pre svega od samih igrača. Morate sami sebe da motivišete. Imate ponos, želite da odigrate dobro radi sebe, radi saigrača, radi porodice. A pojaviti se onako kako su to oni učinili sinoć je haotično. Odakle da počnem? Taj Arsenal je izvanredan primer kako ne bi trebalo ući u utakmicu“.

Iako ga nije imenovao, Kin je potkačio i Arsena Vengera.
„Sve je ovo trener napravio. Nema energije, nema želje, a traži od starijih igrača da budu primer. Arsenal može da bude srećan što što je prošao. Kad počnete traljavo, bez obzira kakav kvalitet posedovali, teško je vratiti se u utakmicu. Nije to prekidač za svetlo, da možete da ga palite i gasite“.

Dakle, nije do fudbalskog znanja, već do držanja.
Videli smo sličnu pojavu toliko puta od Arsenala. Isti stav su imali na gostovanju Nogtingem Forestu i eliminisani su iz FA kupa“, podsetio je Roj Kin.

(FOTO: Action images)


tagovi

Džek VilširRoj Kin

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara